avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Activitate SilviaI

Activitate SilviaI

Buna ziua. Ma intereseaza daca munca fractionata se plateste daca esti in deplasare, cu ordin de deplasare.
Am depus la primaria Iasi un certificat de urbanism pt o toneta de flori de max 5m2 (pe teren proprietate personala) la care vreau sa trag si curent electric si care conform legii 50/1991 nu este nevoie de autorizatie. Cei de la urbanism mi-au refuzat certificatul pe motiv ca se afla in categoria CB5 si ca imi trebuie autorizatie si puz. Mie imi trebuie o hartie de la primarie prin care sa-mi zica ca nu am nevoie de autorizatie de constructie pt asa ceva si sa-mi dea un certificat de urbanism pt racord de energie electrica care conform legii 50/1991 am acest drept.. Ce pot sa mai realizez ca sa intru in posesia acestor hartii. Va multumesc anticipat.
Trebuie PUZ pentruca in PUG nu este specificat zona de case - este o zona de cercetare stiintifica. In zona se fac case doar cu puz. Dar in noul PUG care de 10 ani nu se mai aproba odata este prevazut zona de case iar prin acest PUG pot sa intru in legalitate. Constructia respecta regulamentul de urbanism.
Trebuie PUZ pentruca in PUG nu este specificat zona de case - este o zona de cercetare stiintifica. In zona se fac case doar cu puz.
Discuție PUZ si PUG Iasi
In 2013 am cumparat 500 m2 de pamant in Iasi cu o casa ridicata dar fara autorizatie. Am depus pentru certificat de urbanism si am primit raspuns ca imi trebuie PUZ avand in vedere ca pamantul este incadrat in PUG-ul actual in categoria CB5. Am depus, actele, am facut PUZ dar surpriza nu a trecut de Consiliul Judetean Iasi - motivul-este ridicata o constructie. M-am interesat care sunt variantele ca sa intru in legalitate... o noua surpriza nu este. Trebuie asteptat PUG-ul nou care se chinuie de vreo cativa ani sa se faca iar cel vechi se prelungeste cu ajutorul guvernelor. Intrebarea este cum pot sa intru in legalitate in aceste conditii. In zona au inceput sa se construiasca case dar cu PUZ facut. Stiu ca prin 2012-2013 s-a putut intra in legalitate dar acum nu stiu de ce nu se mai poate astazi.
Astept raspuns pt ca sunt disperata si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc frumos.
In 2013 am cumparat 500 m2 de pamant in Iasi cu o casa ridicata dar fara autorizatie. Am depus pentru certificat de urbanism si am primit raspuns ca imi trebuie PUZ avand in vedere ca pamantul este incadrat in PUG-ul actual in categoria CB5. Am depus, actele, am facut PUZ dar surpriza nu a trecut de Consiliul Judetean Iasi - motivul-este ridicata o constructie. M-am interesat care sunt variantele ca sa intru in legalitate... o noua surpriza nu este. Trebuie asteptat PUG-ul nou care se chinuie de vreo cativa ani sa se faca iar cel vechi se prelungeste cu ajutorul guvernelor. Intrebarea este cum pot sa intru in legalitate in aceste conditii. In zona au inceput sa se construiasca case dar cu PUZ facut. Stiu ca prin 2012-2013 s-a putut intra in legalitate dar acum nu stiu de ce nu se mai poate astazi.
Astept raspuns pt ca sunt disperata si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc frumos.