avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Toneta de flori care nu necesita autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Toneta de flori care nu necesita autorizatie

Am depus la primaria Iasi un certificat de urbanism pt o toneta de flori de max 5m2 (pe teren proprietate personala) la care vreau sa trag si curent electric si care conform legii 50/1991 nu este nevoie de autorizatie. Cei de la urbanism mi-au refuzat certificatul pe motiv ca se afla in categoria CB5 si ca imi trebuie autorizatie si puz. Mie imi trebuie o hartie de la primarie prin care sa-mi zica ca nu am nevoie de autorizatie de constructie pt asa ceva si sa-mi dea un certificat de urbanism pt racord de energie electrica care conform legii 50/1991 am acest drept.. Ce pot sa mai realizez ca sa intru in posesia acestor hartii. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
SilviaI, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 17:09, 18 Mai 2019
CAPITOLUL III
Răspunderi şi sancţiuni
Art. 26

(1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:

h) neemiterea certificatelor de urbanism în termenul prevăzut la art. 6 alin. (2), precum şi emiterea de certificate de urbanism incomplete ori cu date eronate, care nu conţin lista cuprinzând avizele şi acordurile legale necesare în raport cu obiectivul de investiţii, sau eliberarea acestora condiţionat de elaborarea prealabilă a unei documentaţii de urbanism sau a oricăror documentaţii tehnice de definire a scopului solicitării, cu depăşirea termenului legal, sau refuzul nejustificat ori condiţionarea furnizării informaţiilor de interes public prevăzute la art. 6 alin. (1);

Contravenţiile prevăzute la alin. (1), săvârşite de persoanele fizice sau juridice, se sancţionează cu amendă după cum urmează:
- de la 5.000 lei la 30.000 lei, cele prevăzute la lit. h), h1) şi i)ş

art 27. alin 4 contraventiile prevazute la alin 1 lit h se sanctioneaza de catre Inspectoratul de stat in constructii .

Daca primaria respectiv serviciul de urbanism refuza cu incapatanare sa va elibereze acest certificat de urbanism puteti depune o sesizare inspectoratului de stat in constructii :

aici : [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am depus cerere pentru certificat de urbanism si am fost anuntat ca i-mi trebuie PUZ. Am discutat cu arhitectul meu care a spus ca pentru elaborare ... (vezi toată discuția)
Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire socrate111 socrate111 buna ziua.Ce proceduri potrivit legii pot initia in vederea anularii certificatului de urbanism emis precum si autorizatiei de construire de catre primarie, in ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism Corduneanu Simona Corduneanu Simona Buna. Am depus documentati pt certificatul de urbanism pe data de 11.04.2011, avnd termen legal de solutionare 11.05.2011. Prin luna august mi s-a spun ca ... (vezi toată discuția)