avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Certificat de urbanism.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Certificat de urbanism.

Buna ziua,
Am depus cerere pentru certificat de urbanism si am fost anuntat ca i-mi trebuie PUZ. Am discutat cu arhitectul meu care a spus ca pentru elaborare PUZ trebuie certificat de urbanism. La primaria respectiva am fost si au zis ca o sa-mi elibereze certificat de urbanism dar cu conditia de PUZ. Am fost de acord. Astazi ma suna de la primaria respectiva si i-mi transmit ca pentru certificat de urbanism trebuie intocmit "studiu de oportunitate". Conform legii 350/2001, art. 32 nu trebuie "studiu de oportunitate" decat daca se solicita o modificare de la prevederile documentatiilor de urbanism.
Ma pute-ti ajuta cu un sfat?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: praslea , utilizator 20:14, 27 Februarie 2010
edward_zone a scris:

Buna ziua,
Am depus cerere pentru certificat de urbanism si am fost anuntat ca i-mi trebuie PUZ. Am discutat cu arhitectul meu care a spus ca pentru elaborare PUZ trebuie certificat de urbanism. La primaria respectiva am fost si au zis ca o sa-mi elibereze certificat de urbanism dar cu conditia de PUZ. Am fost de acord. Astazi ma suna de la primaria respectiva si i-mi transmit ca pentru certificat de urbanism trebuie intocmit "studiu de oportunitate". Conform legii 350/2001, art. 32 nu trebuie "studiu de oportunitate" decat daca se solicita o modificare de la prevederile documentatiilor de urbanism.
Ma pute-ti ajuta cu un sfat?
Multumesc!

Legea 50/2001 cu amendamentele ulterioare, articolul 26, alineatul (1), mentioneaza: «Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni : », litera h): “neemiterea certificatelor de urbanism in termenul prevazut la art. 6 alin. (2), precum si emiterea de certificate de urbanism incomplete ori cu date eronate, care nu contin lista cuprinzand avizele si acordurile legale necesare in raport cu obiectivul de investitii, sau eliberarea acestora conditionat de elaborarea prealabila a unei documentatii de urbanism sau a oricaror documentatii tehnice de definire a scopului solicitarii, cu depasirea termenului legal, sau refuzul nejustificat ori conditionarea furnizarii informatiilor de interes public prevazute la art. 6 alin. (1); “
cred ca te referi la LEGEA nr.50 din 29 iulie 1991.
nu?
Da, ma refeream la legea 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii. Scuze pentru eroare.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
praslea, utilizator
Gata ma rezolvat!
Dupa ce am fost in audienta la Cons. Jud. si i-am amenintat cu
"Legea 50/1991 cu amendamentele ulterioare, articolul 26, alineatul (1), mentioneaza: «Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni : », litera h): “neemiterea certificatelor de urbanism in termenul prevazut la art. 6 alin. (2), precum si emiterea de certificate de urbanism incomplete ori cu date eronate, care nu contin lista cuprinzand avizele si acordurile legale necesare in raport cu obiectivul de investitii, sau eliberarea acestora conditionat de elaborarea prealabila a unei documentatii de urbanism sau a oricaror documentatii tehnice de definire a scopului solicitarii, cu depasirea termenului legal, sau refuzul nejustificat ori conditionarea furnizarii informatiilor de interes public prevazute la art. 6 alin. (1); “
a doua zi, am primit telefon de la respectiva Primarie si m-au anuntat ca nu mai trebuie nici PUZ, nici "studiu de oportunitate" si ca o sa-mi elibereze Certificatul de Urbanism saptamana viitoare.
Multumesc!
Ma bucur ca ti-am fost de folos :)

Ai avut noroc de oameni intelegatori totusi.

Felicitari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toneta de flori care nu necesita autorizatie SilviaI SilviaI Am depus la primaria Iasi un certificat de urbanism pt o toneta de flori de max 5m2 (pe teren proprietate personala) la care vreau sa trag si curent electric ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism Corduneanu Simona Corduneanu Simona Buna. Am depus documentati pt certificatul de urbanism pe data de 11.04.2011, avnd termen legal de solutionare 11.05.2011. Prin luna august mi s-a spun ca ... (vezi toată discuția)
Necesitatea aprobarii vecinilor pentru constructia unei case cretzustancu cretzustancu buna seara, va rog sa imi spuna si mie cineva daca in virtutea unei prevederi legale mai vachi sau mai noi este necesara aprobarea vecinilor (data in fata ... (vezi toată discuția)