Eu si sotia am achizitionat un apartament nou in 2016 si am beneficiat de cota redusa de TVA(5%).
Am dori sa achizitionam in acest an un alt apartament. Legea in vigoare este putin vaga.
Intrebarea este ne calificam sa luam al doilea apartament cu o cota redusa de TVA de 5%?
Sunt in curs de cumparare al unui apartament in Cluj, insa eu locuiesc si lucrez in Marea Britanie.
Care sunt obligatiile fiscale daca doresc sa dau apartamentul in chirie din 2018?
Sunt in procesul de a cumpara un apartament nou in Cluj-Napoca, cu o cota TVA redusa de 5%, conform legii in rigoare.
Nelamurirea mea apare la locul de parcare, unde se aplica o cota de 19%. Practic intrebarea mea este de ce se aplica doua cote diferite, avand in vedere ca e o singura tranzactie si suma combinata e aprox. 74000eur, ceea ce e sub pragul prevazut in lege.
Intrebarea mea suna astfel:
Tatal meu detine un PFA pe care face taxi si a acumulat datorii de aprox 13142 RON catre CAS (obligatii principale la bugetul de sanatate: 6782, obligatii accesorii la bugetul de sanatate: 6360)
M-ar interesa un sfat in ce situatie se poate reduce dobanda acumulata(care este aproape cat datoria in sine) si daca este vreo reducere in cazul in care se achita suma completa?