Buna ziua, incerc sa descriu situatia in care ma aflu cat mai pe scurt si sa va adresez cateva intrebari
- eu, persoana amenintata, ulterior agresata, 2016, minor pe atunci, la fel si agresorul,acum dosarul e la politie, urmeaza sa decid daca merge in instanta sau accept o eventuala impacare
- 8-9 zile de ingrijiri medicale dupa cativa pumni, nas putin strambat buza cusuta dinttii ok, doar niste dureri nu foarte placute, conform certificat medico-legal, agresorul recunoaste in scris fapta si spune ca o regreta
In prezent, am urmatoarele variante, fie impacare, fie mers in instanta, si de aici va rog sa ma ajutati cu raspunsul la unele intrebari
1) varianta de impacare: stiu ca trebuie sa mi platesc internarea, plimbarea la 3 spitale, cercetarea politiei, intrebarea, ce suma de bani considerati ca este decenta pentru a imi retrage plangerea si a ma impaca cu agresorul
2) ce cheltuieli presupune procesul ? Am dreptul la un avocat din oficiu ? Daca nu am dreptul la un avocat din oficiu, am dreptul sa ma reprezint singur ? In cazul in care aleg un avocat cat costa orientativ pe tot procesul?
Ce daune se dau, in instanta, in mod normal pentru spete asemanatoare ? materiale( presupun ca nu mare lucru) + morale ? Platesc taxa de timbru, sau ceva procent din suma ceruta ? * in cazul in care se ajunge in instanta as vrea sa cer o suma de cateva mii de euro, nu mi trebuie nici un leu din ei, dar in locul agresorului, nu as dormi prea bine noaptea, gandidu ma ca exista o mica posibilitatea sa pun parintii mult timp la munca pentru o prostie de a mea
Scopul nu este sa ma imbogatesc, sunt student in prezent, nu beau nu fumez, nu sunt o persoana cheltuitoare, 3 luni am muncit toata viata, cu o ocazia unei veri in SUA, n am cheltuit un leu din ei, vreau doar sa il fac sa plateasca, intr un fel sau altul, doar cateva exemple ( in noaptea incidentului s a laudat in tot liceul ca m a bagat in spital ( sunt si mesaje de acest fel la dosar ), in zeci de randuri cand ne aflam in autobuz, fie radea sfidator , fie lucruri de genul ' n ai ce mi face caca**le ' etc etc
Va multumesc pentru timpul acordat
Ps: Imi iertati intrebarile, care par banale, dar nu sunt de specialitate, fapta de amenintare, din 2016, pana in prezent, s a prescris ? avand in vedere ca dosarul inca este la politie si urmeaza sa fie trimis in instanta
Am vazut angajati la intrarea unui aqua park cum cautau in bagajele clientilor la intrare. Regulamentul spune ca nu este permis accesul cu alimente din afara parcului ( ei au o autoservire cu 10 produse 2 tipuri de apa si 3 de sucuri ) , dar nu spune ce de intampla daca intrii.
In baza carei legi au ei acest drept ? Am citit ca aceste perchezitii pot fi facute doar de politist procuror , oricum persoana abilitata , nu salvamar ca in cazul acesta.
Buna ziua :) Am am si eu o intrebare cu privire la o plangere pentru loviri si alte violente agresor minor cu putin inainte de 18 ani , 8-9 zile de ingrijiri medicale de la legist.
Cat de mari vor fi daunele morale ? Cele materiale presupun ca se vor restrange la decontarea a catorva pastile si unguente si eventual cu transportul
Cum ar trebui formulate sau motivate daunele morale si in ce cuantum vor veni acestea ? Spre exemplu ma gadesc la:
- lipsa de la cursuri pe o perioada de cateva saptamani
- afectarea imaginii in societate - lovirea a fost in strada inconjurat de persoane cunoscute / traume psihice , dar fara nimic primit de la medic competent
Ce ar mai fi de adaugat ? in cazul in care legea prevede anumite daune cu tot cu articole
MULTUMESC . Imi cer scuze daca am scris bazaconii dar nu cunosc legea intr un mod foarte deosebit
Ps: Agresorul nu are antecedente , ce pedeapsa risca acesta ? inafara de amenda de 800 de lei initiala din noapte violentei
Eu nu l am lovit , injurat , instigat la violenta in niciun fel ( martori prezenti ) si cred ca si a recunoscut fapta.
Am si niste conversatii de ale lui cu diferite persoane , unde sunt prezente amenintari cu moartea , s a interesat de program , dar si mesaje publice pe o retea de socializare ' sa vezi cand te prind '