Buna ziua, incerc sa descriu situatia in care ma aflu cat mai pe scurt si sa va adresez cateva intrebari
- eu, persoana amenintata, ulterior agresata, 2016, minor pe atunci, la fel si agresorul,acum dosarul e la politie, urmeaza sa decid daca merge in instanta sau accept o eventuala impacare
- 8-9 zile de ingrijiri medicale dupa cativa pumni, nas putin strambat buza cusuta dinttii ok, doar niste dureri nu foarte placute, conform certificat medico-legal, agresorul recunoaste in scris fapta si spune ca o regreta
In prezent, am urmatoarele variante, fie impacare, fie mers in instanta, si de aici va rog sa ma ajutati cu raspunsul la unele intrebari
1) varianta de impacare: stiu ca trebuie sa mi platesc internarea, plimbarea la 3 spitale, cercetarea politiei, intrebarea, ce suma de bani considerati ca este decenta pentru a imi retrage plangerea si a ma impaca cu agresorul
2) ce cheltuieli presupune procesul ? Am dreptul la un avocat din oficiu ? Daca nu am dreptul la un avocat din oficiu, am dreptul sa ma reprezint singur ? In cazul in care aleg un avocat cat costa orientativ pe tot procesul?
Ce daune se dau, in instanta, in mod normal pentru spete asemanatoare ? materiale( presupun ca nu mare lucru) + morale ? Platesc taxa de timbru, sau ceva procent din suma ceruta ? * in cazul in care se ajunge in instanta as vrea sa cer o suma de cateva mii de euro, nu mi trebuie nici un leu din ei, dar in locul agresorului, nu as dormi prea bine noaptea, gandidu ma ca exista o mica posibilitatea sa pun parintii mult timp la munca pentru o prostie de a mea
Scopul nu este sa ma imbogatesc, sunt student in prezent, nu beau nu fumez, nu sunt o persoana cheltuitoare, 3 luni am muncit toata viata, cu o ocazia unei veri in SUA, n am cheltuit un leu din ei, vreau doar sa il fac sa plateasca, intr un fel sau altul, doar cateva exemple ( in noaptea incidentului s a laudat in tot liceul ca m a bagat in spital ( sunt si mesaje de acest fel la dosar ), in zeci de randuri cand ne aflam in autobuz, fie radea sfidator , fie lucruri de genul ' n ai ce mi face caca**le ' etc etc
Va multumesc pentru timpul acordat
Ps: Imi iertati intrebarile, care par banale, dar nu sunt de specialitate, fapta de amenintare, din 2016, pana in prezent, s a prescris ? avand in vedere ca dosarul inca este la politie si urmeaza sa fie trimis in instanta