avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Victima agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Victima agresiune

Buna ziua, incerc sa descriu situatia in care ma aflu cat mai pe scurt si sa va adresez cateva intrebari

- eu, persoana amenintata, ulterior agresata, 2016, minor pe atunci, la fel si agresorul,acum dosarul e la politie, urmeaza sa decid daca merge in instanta sau accept o eventuala impacare

- 8-9 zile de ingrijiri medicale dupa cativa pumni, nas putin strambat buza cusuta dinttii ok, doar niste dureri nu foarte placute, conform certificat medico-legal, agresorul recunoaste in scris fapta si spune ca o regreta

In prezent, am urmatoarele variante, fie impacare, fie mers in instanta, si de aici va rog sa ma ajutati cu raspunsul la unele intrebari

1) varianta de impacare: stiu ca trebuie sa mi platesc internarea, plimbarea la 3 spitale, cercetarea politiei, intrebarea, ce suma de bani considerati ca este decenta pentru a imi retrage plangerea si a ma impaca cu agresorul

2) ce cheltuieli presupune procesul ? Am dreptul la un avocat din oficiu ? Daca nu am dreptul la un avocat din oficiu, am dreptul sa ma reprezint singur ? In cazul in care aleg un avocat cat costa orientativ pe tot procesul?

Ce daune se dau, in instanta, in mod normal pentru spete asemanatoare ? materiale( presupun ca nu mare lucru) + morale ? Platesc taxa de timbru, sau ceva procent din suma ceruta ? * in cazul in care se ajunge in instanta as vrea sa cer o suma de cateva mii de euro, nu mi trebuie nici un leu din ei, dar in locul agresorului, nu as dormi prea bine noaptea, gandidu ma ca exista o mica posibilitatea sa pun parintii mult timp la munca pentru o prostie de a mea

Scopul nu este sa ma imbogatesc, sunt student in prezent, nu beau nu fumez, nu sunt o persoana cheltuitoare, 3 luni am muncit toata viata, cu o ocazia unei veri in SUA, n am cheltuit un leu din ei, vreau doar sa il fac sa plateasca, intr un fel sau altul, doar cateva exemple ( in noaptea incidentului s a laudat in tot liceul ca m a bagat in spital ( sunt si mesaje de acest fel la dosar ), in zeci de randuri cand ne aflam in autobuz, fie radea sfidator , fie lucruri de genul ' n ai ce mi face caca**le ' etc etc

Va multumesc pentru timpul acordat

Ps: Imi iertati intrebarile, care par banale, dar nu sunt de specialitate, fapta de amenintare, din 2016, pana in prezent, s a prescris ? avand in vedere ca dosarul inca este la politie si urmeaza sa fie trimis in instanta
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
Andrei211, utilizator

Alte discuții în legătură

Dacă am un martor și un video în care agresorul recunoaște ... Marin ionescu2 Marin ionescu2 Dacă am un martor și un video în care agresorul recunoaște ca ma bătut,dar nu am cml,pot face plângere pentru tentativa de omor? Ma lovit cu picioarele ... (vezi toată discuția)
Agresiune/inculpat/probe pierdute Roxana282828 Roxana282828 As dori și eu câteva sfaturi într-o problema penală.. As dori să știu dacă am fost victima unei agresiuni din care a rezultat un certificat ... (vezi toată discuția)
Lovita si amenintata cu moartea marimar114 marimar114 buna ziua,pe data de 25 mai soacra mea a fost batuta si amenintata cu moartea de un vecin, a fost internata in spital 4 zile, are certificat medico legal in ... (vezi toată discuția)