avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovita si amenintata cu moartea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovita si amenintata cu moartea

buna ziua,pe data de 25 mai soacra mea a fost batuta si amenintata cu moartea de un vecin, a fost internata in spital 4 zile, are certificat medico legal in care se specifica ca are nevoie de 55 zile de ingrijiri medicale, am depus plangere la politie si s-a intocmit dosar penal iar noi ne constituim parte civila in proces, dar nimeni nu ne-a spus sa specificam asta in declaratie. As vrea sa stiu ce pedeapsa poate primi agresorul . Noi am depus la dosar copii dupa chitantele de cheltuieli de spitalizare, avem dreptul sa cerem despagubirii materiale pt. zilele pe care sotul meu le-a pierdut de la servici pt. a merge la politie si la spital la soacra mea? Eu , deasemenea pot cere despagubiri pt. ca o ingrijesc deoarece are mana rupta? In cazul in care agresorul nu are bani sa ne despagubeasca ,pt. ca nu are servici, ce trebuie sa facem? Si inca o intrebare, trebuie sa scriem in declaratie la politie, inainte de a ajunge dosarul la parchet, suma pe care o vrem ca despagubire? Va multumesc anticipat pt. raspuns si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: marimar114 , utilizator 17:05, 10 Iunie 2011
Bine am inteles, ce doriti Toate cele aratate pe care doriti sa le cereti, puteti formula o cerere separata, sau daca inca nu ati fost convocati la organele de cercetare si urmarire penala, depuneti pretentiile odata cu sustinerile plangerii. Deasemeni se poate solicita si in faza de cercetare judecatoreasca in fata judecatorului, sa va cunstituiti parti civile vatamate cu pretentiile asupra inculpatului...
Privind condamnarea pedeapsa;; judecatorul este in masura sa stie cum il va pedepsi.
De executa,,,se pot bunuri mobile imobile sau venituri etc..
Daca va constituiti parte civila in acest proces , nu mai e necesara timbrarea , in raport de pretentiile dumneavoastra ce reprezinta daune morale si materiale.
In caz ca prejudiciul e acoperit, puteti retrage acest act de sesizare, manifestarea de vointa fiind una totala , definitiva si neconditionata.
Multumesc foarte mult pt. raspuns, dar as dori sa imi explicati mai pe intelesul meu ultimile 2 randuri [cele subliniate]
Odata ce a operat impacarea sau retragerea plangerii penale prealabila, nu mai aveti posibilitatea de a va razgandi.
Am citit in alte postari ca trebuie depusa copie dupa certificatul medico legal la politie, noua ne-a oprit originalul spunandu-ne ca asa trebuie, este corect? Si mai am o dilema; agresorul este in stare de libertate cu toate ca noi am anuntat atunci la 112 si organul de politie care s-a prezentat la fata locului a vazut cum arata victima, agresorul nu este la prima abatere a mai facut puscarie in urma cu mai multi ani tot pt lovire, are conflicte cu mai toata lumea din sat , are amenzi neplatite tot pt agresiuni. Multumesc pt raspunsul si timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Plangere penala carmen b. carmen b. buna seara,o intrebare am si eu...am fost agresata de fostul sot,am un certificat medico legal pe care s-au consemnat 3-4 zile de ingrijiri medicale,am depus ... (vezi toată discuția)
Cuantum daune pentru loviri profesoara1978 profesoara1978 Am fost batuta de un coleg de munca la locul de munca.M-am prezentat la institutul de medicina legala un de mi s-a eliberat certificat medico-legal pe 7sapte ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Micorici Micorici Buna!Am si eu cateva nelamuriri: -in primul rand:dupa cate zile de spitalizare se intocmeste dosarul penal? -in caz de o agresiune,cat timp dupa aceasta ... (vezi toată discuția)