avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

buna seara,o intrebare am si eu...am fost agresata de fostul sot,am un certificat medico legal pe care s-au consemnat 3-4 zile de ingrijiri medicale,am depus plangere penala la politie si zilele urmatoare sunt chemata la sectie sa-mi sustin sau nu plangerea si eventual,in functie de doleanta mea,dosarul sa mearga mai departe,la parchet banuiesc...ce as vrea eu sa aflu este daca eu,pentru a-mi retrage plangerea(oricum voi fi nevoita sa fac asta,din motive destul de bine intemeiate),pot cere o despagubire individului,si fac referire aici la o suma de bani...ar fi ilegal?
cu multumiri
Cel mai recent răspuns: carmen b. , utilizator 21:06, 27 Septembrie 2010
Nu este nimic ilegal,puteti sa o faceti.Pe anchetator nu il intereseaza decat daca renuntati,in scris,la plangerea penala.Avand in vedere nr de zile de ingrijiri medicale,este vorba de infractiunea de loviri si alte violente.Textul legii ne arata ca retragerea plangerii de catre dvs.inlatura caracterul penal al faptei.

andymaurul
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Retragerea plangerii prealabile trebuie sa fie totala si neconditionata, adica, atat cu privire la latura penala cat si la latura civila a cauzei.
ok,dar in cazul in care nu-mi voi retrage plangerea,stiu ca voi fi citata la parchet,acolo voi mai putea da inapoi?va fi prea tarziu?e o situatie aiurea si complicata,fiica mea este ''moneda lui de schimb'':(
legally a scris:

Retragerea plangerii prealabile trebuie sa fie totala si neconditionata, adica, atat cu privire la latura penala cat si la latura civila a cauzei.


Evident ca acesta este raspunsul clar si concis.
Asa ca daca utilizatorul vrea sa-si retraga plangerea ar trebui sa-l conditioneze pe sot sa-i palteasca despagubirile inainte de a-si retrage plangerea, si doar dupa ce primeste aceste despagubiri sa-si retraga plangerea.
da, este ilegal.
impacare partilor tebuie sa fie neconditionata si definitiva... printre altele.
La fel si retragerea...
Diferenta dintre cele doua (printre altele...) este ca in caz de impacare eventualele cheltuieli de judecata se impart iar in caz de retragere le platiti dvs.

Alte discuții în legătură

Retragerea langerii prealabile lili77 lili77 Daca imi retrag plangerea prealabila (vatamare corporala din culpa accident rutier , 20 zile ingrijiri medicale, } se stinge si actiunea civila ?Mai pot ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere pey pey se poate renunta la plangere penala pt agresiune fizica si amenintare cu moarte in instanta la judecatorie (vezi toată discuția)
Renuntarea la plangerea pentru violare de domiciliu silviaturcu silviaturcu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu formularea unei cereri pentru renuntarea la o plangere formulata pentru violare de domiciliu (vezi toată discuția)