avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovita si amenintata cu moartea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovita si amenintata cu moartea

buna ziua,pe data de 25 mai soacra mea a fost batuta si amenintata cu moartea de un vecin, a fost internata in spital 4 zile, are certificat medico legal in care se specifica ca are nevoie de 55 zile de ingrijiri medicale, am depus plangere la politie si s-a intocmit dosar penal iar noi ne constituim parte civila in proces, dar nimeni nu ne-a spus sa specificam asta in declaratie. As vrea sa stiu ce pedeapsa poate primi agresorul . Noi am depus la dosar copii dupa chitantele de cheltuieli de spitalizare, avem dreptul sa cerem despagubirii materiale pt. zilele pe care sotul meu le-a pierdut de la servici pt. a merge la politie si la spital la soacra mea? Eu , deasemenea pot cere despagubiri pt. ca o ingrijesc deoarece are mana rupta? In cazul in care agresorul nu are bani sa ne despagubeasca ,pt. ca nu are servici, ce trebuie sa facem? Si inca o intrebare, trebuie sa scriem in declaratie la politie, inainte de a ajunge dosarul la parchet, suma pe care o vrem ca despagubire? Va multumesc anticipat pt. raspuns si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: marimar114 , utilizator 17:05, 10 Iunie 2011
Doamna este foarte interesanta si actuala problema pe care o puneti! Se pare ca sunt tot mai multi agresori de acest fel, fata de care legile din romania sunt neputincioase. Ei continua sa fie lasati in libertate , in timp ce victimele ( cele mai norocoase) isi oblojesc ranile... Sper sa gasiti raspuns la intrebarile dvs, si sa reusiti sa va faceti dreptate!
pana ajunge dosarul la instanta aveti tot timpul sa va hotarati ce daune sa cereti.
nu va lasati si interesati-va de situatia dosarului si insistati pentru solutionarea acestuia.
daca vine cu o suma care considerati ca va acopera suferintele si cheltuielile atunci ati putea sa va rerageti plangerea.
doberv a scris:

pana ajunge dosarul la instanta aveti tot timpul sa va hotarati ce daune sa cereti.
nu va lasati si interesati-va de situatia dosarului si insistati pentru solutionarea acestuia.
daca vine cu o suma care considerati ca va acopera suferintele si cheltuielile atunci ati putea sa va rerageti plangerea.

As adauga ca daca va fi trimis in judecata, sunt sanse mari sa se roage de dvs sa va impacati ca sa va retrageti plangerea, avand in vedere starea lui de recidiva.
Va multumesc tuturor pt raspunsuri si sfaturi, am luat nr de inregistrare al dosarului, de iertat nu poate fi vorba pt ca este un adevarat pericol,individul, asa au facut mai multi, l-au iertat iar acum el se crede zmeu face tot ce vrea el crezand ca toti il stiu de frica.Ma surprinde faptul ca nu l-au arestat preventiv pt o asemenea fapta, vedem la televizor cum le pune catusele unora pt insalacine sau mai stiu eu ce problema care nu este o amenintare pt nimeni si indivizi periculosi sunt lasati in libertate ca pana se ajunge in instanta poate omoara pe cineva.Individul asta este sustinut si de familia lui in actele de violenta, mama lui striga atunci ca trebuia sa o omoare pe soacra mea.Stim ca indiferent cat ii cerem despagubiri, nu are de unde sa dea si nu ne trebuie banii lui, vrem doar sa fie pedepsit , de cerut iertare nu cred ca o va face pt ca el nu stie de asa ceva iar de retras plangerea nici nu poate fi vorba , asemenea oameni trebuie sa fie pedepsiti.
Am fost sfatuiti sa angajam un avocat dar soacra si cumnata mea nu vor pe motiv ca este scump,imi puteti spune si mie estimativ cam cat costa? In cazul in care nu luam avocat ce se intampla, o poate afecta cu ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala carmen b. carmen b. buna seara,o intrebare am si eu...am fost agresata de fostul sot,am un certificat medico legal pe care s-au consemnat 3-4 zile de ingrijiri medicale,am depus ... (vezi toată discuția)
Cuantum daune pentru loviri profesoara1978 profesoara1978 Am fost batuta de un coleg de munca la locul de munca.M-am prezentat la institutul de medicina legala un de mi s-a eliberat certificat medico-legal pe 7sapte ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Micorici Micorici Buna!Am si eu cateva nelamuriri: -in primul rand:dupa cate zile de spitalizare se intocmeste dosarul penal? -in caz de o agresiune,cat timp dupa aceasta ... (vezi toată discuția)