avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cuantum daune pentru loviri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cuantum daune pentru loviri

Am fost batuta de un coleg de munca la locul de munca.M-am prezentat la institutul de medicina legala un de mi s-a eliberat certificat medico-legal pe 7sapte zile de ingrijiri medicale,am facut si plangere la politie.ca sa nu ajunga dosarul la procuror vrem sa ajungem la o intelegere.as dori sa stiu ca cat se plateste o zi de ingrijire medicala pentru a ajunge le o suma de plata adaugata cheltuielilor cu transport,medicamente si chitante.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 16:54, 21 Octombrie 2012
Pentru ca procesul penal declansat prin plangerea dvs prealabila sa nu mai continue, va puteti impca in fata procurorului sau va puteti retrage plangerea. Cu privire la cheltuielile banesti sau despagubirile pe care le pretindeti, in lege nu este mentionat un cuantum minim sau maxim al acestora, ele fiind lasate la intelegerea partilor. Puteti solicita daune materiale reprezentand toate cheltuielile pe care le-ati avut ca urmare a incidentului (de ex: taxe spitalicesti sau pt analize, medicamente, daca nu ati fost la munca - valoarea salariului pt zilele cand ati lipsit etc) si daune morale. Asupra cuantumului acestora trebuie dvs sa va ganditi si sa il stabiliti de comun acord cu autorul faptei.
multumesc frumos pentru informatii!am spus la politie ce pretentii banesti am dar autorul faptei nu este de acord.pe motivul ca nu vreau sa-mi retrag plangerea si merg mai departe se fac presiuni asupra mea.presiuni de genul ca imi voi pierde locul de munca.mentionez ca ma simt discriminata deoarece sunt singura femeie angajata intre mai multi barbati si sunt privita oaia neagra a punctului de lucru.doresc sa ma ajutati cu un sfat in aceasta privinta pentru ca nu stiu ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez.acesti barbati care agreseaza femeile trebuiesc pedepsiti chiar daca sunt oameni cu influenta si noi doar femei simple.
Agresorul daca este vinovat trebuie sa plateasca,nu va lasati impresionata de presiunile lor,mergeti inainte.
Sfatul meu este sa va impacati daca se poate si sa va primiti banii pentru suferintele indurate.

Nu exista o suma de bani pentru fiecare zi de ingrijiri medicale.
Incercati sa va intelegeti cu agresorul si sa va luati banii la care aveti dreptul.

Daca nu va impacati nu cred ca va fi bine pentru dvs. si veti ajunge sa cheltuiti bani pe avocati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Micorici Micorici Buna!Am si eu cateva nelamuriri: -in primul rand:dupa cate zile de spitalizare se intocmeste dosarul penal? -in caz de o agresiune,cat timp dupa aceasta ... (vezi toată discuția)
Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)