avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate pricorneliu

Activitate pricorneliu

Buna ziua !
Am un credit cu garantie auto la un IFN. In momentul in care am semnat contractul de credit mi s-a oprit cartea de identitate a vehicului la sediul Creditorului.
1. Pot sa fac transferul te proprietate asupra masinii in aceste conditii declarand cartea auto pierduta?
2. Creditorul are dreptul sa opreasca actele originale ale masinii?
Va multumesc !

Buna ziua !
Acum aprox. doua luni am semnat un contract de furnizare internet si televiziune. O luna mai tarziu am fost deconectat de la servicii. Am sunat la firma respectiva si mi-au spus ca motivul deconectarii este neachitarea a doua facturi de-acum aprox. 5 ani. Eu uitasem de aceste facturi si nu am primit in ultimi trei ani nicio o instiintare de la ei. Din ce am citit, am inteles ca datoria ar trebui sa fie prescrisa. Firma respectiva ma obliga sa platesc acele facturi restante altfel nu imi furnizeaza serviciile in continuare. Intrebarea mea este : Daca datoria s-a prescris, firma are dreptul sa-mi suspende serviciile obligandu-ma sa platesc acele datorii? Nu ar fi trebuit sa-mi comunice despre aceasta datorie cand am semnat contractul? Va multumesc !
Buna ziua !

Sunt un apicultor mic, cu o stupina de 30 de familii de albine. Deocamdata imi vine greu sa-mi valorific mierea en-gros. Locuiesc aprox. aproape de un oras mare si as incerca sa vand mierea din usa in usa punand niste pliante. Ce trebuie sa fac pentru a face acest lucru legal? Ce imi trebuie? Iar, mai tarziu, pentru un magazin online, aceeasi intrebare? Va multumesc!