avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate ciprianr

Activitate ciprianr

Discuție Sediu PFA
Buna ziua,

Un apartament cu 3 camere poate gazdui sediul social pentru 2 PFA? Practic, vor fi 2 entitati PFA in acelasi apartament, camere diferite.

De asemenea, se poate incheia cate un contract de comodat pentru fiecare dintre cele 2 entitati PFA, pe acelasi apartament? Va multumesc,
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsuri. Noi am considerat ca este mai simplu, pentru ca societatea a avut activitatea suspendata temporar in ultimii 3 ani, iar ca patrimoniu nu are decat o casa de marcat. Nimic altceva. Cum hotararea, in urma cererii noastre de dizolvare, va veni maine, o sa vedem ce pasi mai sunt de facut.

Va multumesc mult,
Discuție Radiere SRL
Buna ziua,

Cum pot radia un SRL cu 2 asociati, in conditiile in care firma a avut activitatea suspendata temporar in ultimii 3 ani? A fost depusa cererea de dizolvare.

Va multumesc,
Ciprian
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Noi am avut activitatea suspendata, la cerere, 3 ani de zile, acum am depus aceasta AGA de dizolvare. Ce ar mai urma? Am fost pe la ONRC si ANAF... si putini reusesc sa iti dea un set de pasi / detalii.

Va multumesc,
PS: avem nevoie de lichidator?
Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu un exemplu de Hotarare de Dizolvare si Lichidare pentru un SRL cu 2 asociati?

Va multumesc,
Buna ziua, Este necesar ca un garaj si o boxa a unei companii sa fie evaluate din punct de vedere imobiliar pentru a i se stabili impozitul anual? Ele au fost achizitionate acum 2 ani de zile. Va multumesc,
Răspuns la discuția Produse din Marea Britanie
Multumesc, in afara de aceasta inscriere, ar mai trebui sa fac ceva?
Buna ziua,

As dori sa stiu daca, pentru o companie, inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari este suficienta pentru a realiza achizitii din Marea Britanie.

Va multumesc,
Buna ziua,

As dori sa aduc, in cadrul UE, vinuri, intr-un cadru organizat, firma. As dori sa stiu pe la ce directie vamala trebuie sa alerg si ce ar trebui sa fac. Inregistrari? Stiu ca acciza este 0.

Va multumesc,
Răspuns la discuția Cand emit documente?
carmen01011958 a scris:

Daca faceti comert cu amanuntul nu este obligatorie emiterea de facturi (decat in cazul in care benefeciarul solicita factura).
Pentru livrarile de bunuri prin magazinele de comert cu amanuntul si prestarile de servicii catre populatie este obligatorie emiterea de bonuri fiscale conform OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale:
"Art. 1
(1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
(2) Operatorii economici prevazuti la alin. (1), denumiti in continuare utilizatori, au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala".

Citit si acest articol :
www.avocatnet.ro/content/art...ok, sunt usor confuz, dar o sa dau un exemplu: am avut o vanzare telefonica, cu incasare prin transfer bancar. Mi s-a spus ca NU trebuia sa emit bon fiscal, ci factura. Este ok?