avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1865 soluții astăzi
Forum Activitate florinho

Activitate florinho

Daca o persoana fizica detine 100% dintr-un SRL si 95% dintr-un alt SRL, sunt cele doua SRL-uri considerate intreprinderi legate, in intelesul art 4^4 din Ordonanta de Guvern 27/2006?
Discuție Asociati SRL
Un SRL nou infiintat poate avea ca asociati o persoana fizica (99%) si un alt SRL (1%) - in cazul in care acest ultim SRL are ca asociat unic aceeasi persoana fizica?
Pentru ca ridicarea unei exceptii de neconstitutionalitate sa fie admisibila in fata instantei de judecata - pe site-ul CC sta scrisa inclusiv cerinta ca legea sau ordonanţa ori dispoziţia criticată să nu fi fost constatată ca fiind neconstituţională printr-o decizie anterioară a Curţii Constituţionale.

Spuneti-mi va rog, daca in acest context - dispozitia este sau nu echivalenta cu articolul de lege. Cu alte cuvinte - o exceptie care pune in discutie o dispozitie dintr-un articol de lege deja declarat constitutional de Curte (pentru alta dispozitie din articolul respectiv) poate fi admisibila?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Revin cu o completare pe tema cererii de stramutare. Este absolut obligatorie si plata garantiei de 1000 lei, sau aceasta este doar un caz special, iar in mod normal taxa de timbru de 100 lei este suficienta?
Cererile de recuzare si stramutare aferente unui conflict de munca sunt scutite de taxa de timbru, in baza art. 270 din Codul Muncii, sau se taxeaza normal, conform grilei OUG 80/2013?