avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru cerere recuzare / stramutare - conflict de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru cerere recuzare / stramutare - conflict de munca

Cererile de recuzare si stramutare aferente unui conflict de munca sunt scutite de taxa de timbru, in baza art. 270 din Codul Muncii, sau se taxeaza normal, conform grilei OUG 80/2013?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:39, 27 Mai 2016
Atât pentru cererea de recuzare cât şi pentru cererea de strămutare se datorează taxele judiciare de timbru prevăzute la art. 9 din O.U.G. nr. 80/2013.
atentie la cererea de recuzare. in cazul in care formulati cerere de recuzare pe intreg completul se va plati taxa de 100 de ron /membru.si inca un aspect esential in caz ca formulati cerere de stramutare in paralel , solicitati certificat de grefa ca s-a inregistrat cerere de stramutare si solicitati in fata instantei suspendare cauzei pana la solutionarea cerereii de stramutare . In cazul in care nu veti proceda in acest mod si se va judeca cauza inaintea solutionarii cererii de stramutare veti avea o mare surpriza si de la mai marii nostrii judecatori de la ICCJ.vor respinge cererea de stramutare ca ramasa fara obiect avand invedere ca instanta a solutionat cauza pe fond. In rest numai de bine va spun din proprie experienta.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Revin cu o completare pe tema cererii de stramutare. Este absolut obligatorie si plata garantiei de 1000 lei, sau aceasta este doar un caz special, iar in mod normal taxa de timbru de 100 lei este suficienta?
Presupun că vă referiţi la cauţiunea de 1000 de lei care se plăteşte pentru suspendarea judecării procesului de către instanţa competentă să judece cererea de strămutare. Da, trebuie să o plătiţi şi pe aceasta dacă solicitaţi suspendarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa si timbru judiciare pentru cerere expediere la domiciliu decizie tribunal, ca, iccjr svneagu svneagu Buna ziua, am o problema - cu toate ca pana azi am primit acasa decizii ale tribunalelor, curtilor de apel si ICCJR (ultima din 15.07.2013 precizeaza ca in ... (vezi toată discuția)
Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)
Instanta sustine ca cererile de recuzare sunt independente de litigiul dedus judecatii eusaisapte eusaisapte ...fara sa indice legea care stabileste aceasta. Eu am indicat ca conform art. 270 Codul Muncii, si OUG 80/2013 art. 29 l), jurisdictia muncii este scutita de ... (vezi toată discuția)