avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exceptia de neconstitutionalitate - ce este dispozitia?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

exceptia de neconstitutionalitate - ce este dispozitia?

Pentru ca ridicarea unei exceptii de neconstitutionalitate sa fie admisibila in fata instantei de judecata - pe site-ul CC sta scrisa inclusiv cerinta ca legea sau ordonanţa ori dispoziţia criticată să nu fi fost constatată ca fiind neconstituţională printr-o decizie anterioară a Curţii Constituţionale.

Spuneti-mi va rog, daca in acest context - dispozitia este sau nu echivalenta cu articolul de lege. Cu alte cuvinte - o exceptie care pune in discutie o dispozitie dintr-un articol de lege deja declarat constitutional de Curte (pentru alta dispozitie din articolul respectiv) poate fi admisibila?

Alte discuții în legătură

Solutionare exceptiei de neconstitutionalitate a unui art. de lege/din lege. danaa1 danaa1 1) Am un dosar pe rol la instanta. Doresc ca in fata instantei sa ridic exceptia de neconstitutionalitate a unui art. de lege. Cum se va proceda? Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate - judecare, aplicabilitate dogarudobra dogarudobra va rog sa-mi spunti daca am inteles bine sau nu acest lucru? daca exceptia de neconstitutionalitate se respinge, inseamna ca solutia data intr-un dosar nu mai ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Vreau sa "intind" un dosar in care se judeca o plingere impotriva unui p-v de constatare si sanctionare a contrav. si sa ridic exceptia de ... (vezi toată discuția)