avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate s_nicolae

Activitate s_nicolae

Radu9 a scris:

Se reia judecata de la început la Tribunalul Ialomița. Se va fixa un termen de îndată ce se întoarce dosarul de fond la instanță (după motivarea deciziei Curții de Apel), urmând să fiți citat. Sentința dată după această rejudecare va putea fi atacată încă o dată cu recurs.

Stiti cumva cam cit dureaza de obicei ca sa se intoarca dosarul la Tribunalul Ialomita? Deja au trecut 3 luni de atunci si nimic...
Daca Tribunalul Ialomita imi da dreptate din nou si acea ruda face iar recurs la Curtea de Apel Bucuresti, ne intoarcem in acelasi punct? Practic batem pasul pe loc ani de zile intr-un cerc vicios?!?

Buna ziua,

Am avut o decizie data de Tribunalul Ialomita care imi era favorabila. O ruda foarte indepartata a facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a IV-a Civila, pentru a contesta un act emis de Primaria Slobozia si se pare ca a obtinut "caseaza sentinţa recurata şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de fond" printr-o decizie din Februarie 2016. Din cite inteleg eu inseamna ca se reia judecata de la inceput? Si daca da, unde? La Tribunalul Ialomita? Sau la Curtea de Apel Bucuresti? Si cind va fi fixat noul termen, deoarece pina in prezent nu am primit nicio citatie si nici pe site-ul Tribunalului Ialomita nu am gasit vreun nou dosar.
Răspuns la discuția Expertiza psihiatrica mama
proastasatului a scris:

Recomandarile OMS sunt in sensul alaptarii pana la 3 ani. Conform obisnuitelor si mie mi se pare exagerat si la fel ar putea parea si judecatorilor. Dar nu intr-atat incat sa dispuna o expertiza psihiatrica, zic eu! In schimb s-ar putea sa generati un razboi care, in timp, nu o sa va aduca decat dezavantaje, parerea mea.

Pe mine ma intereseaza binele copilului, evolutia sa pe termen lung poate fi afectata prin aceasta dependenta legata de alaptare, care pentru copil a devenit un fel de drog. Spuneti ca si judecatorilor li se va parea exagerat, cu atit mai mult cu cit ati mentionat si recomandarea OMS, deci ce ar putea dispune judecatorii in acest caz?

Buna ziua,

Tatal meu, care a decedat anul trecut, a dat in arenda un teren agricol, unei societati care in ianuarie anul acesta si-a declarat insolventa.
Societatea a incalcat contractul de arenda deoarece eu in calitate de mostenitor trebuia sa imi exprim acordul scris de a mai continua cu ei in termen de 30 zile de la data decesului. Nu am facut asta, mai mult i-am notificat in scris ca NU mai doresc continuarea contractului, acesta fiind nul de drept.
Societatea nu ne-a platit arenda pe anul trecut, continua sa ocupe ilegal terenul sa il lucreze si sa primeasca subventii de la minister. A fost desemnat un lichidator care intre timp a fost schimbat cu un altul. Am contactat biroul individual de insolventa si le-am cerut sa denunte contractul care a fost incalacat in 2 articole de societate (decesul titularului + restante la plata arendei). Acesta mi-a raspuns ca nu doreste sa denunte deoarece apara interesele clientului sau, preferind sa se solidarizeze cu ilegalitatile acestor hoti care imi ocupa ilegal terenul. Va rog sa imi spuneti, calea de urmat, este sa dau in judecata societatea care sediul in Fetesti sau biroul de insolventa cu sediul in Bucuresti? Va rog sa imi spuneti la ce instanta trebuie sa depun cererea de chemare in judecata? Tribunalul Bucuresti? Ce sectie?

Multumesc.
Nicolae
Buna ziua,

In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu domiciliul la domiciliul mamei. Mama lui continua sa il alapteze la sin si acum si, in ciuda sesizarilor mele, refuza sa intrerupa alaptarea. In felul acesta a creat o dependenta a copilului fata de ea, copilul refuza sa mai stea la mine, simbata, cind de comun acord, conform actului notarial, am dreptul sa iau copilul. Din ce am mai citit si eu, din punct de vedere psihologic nu este normal ca un copil (si cu atit mai mult un baiat) sa fie alaptat asa mult. As vrea sa introduc in instanta o plingere si sa cer o expertiza psihiatrica a mamei copilului , sa decida instanta daca este iresponsabila sau nu. Mentionez ca la virsta de 1 an il lasa sa se joace cu obiecte ascutite (furculita, foarfeca, etc), acum il lasa sa se joace cu jucarii periculoase (pistoale cu ventuze, arc, etc) cu care se poate rani. Ce pot face legal pentru a corecta aceasta situatie?

Cu stima,
Nicolae