avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Activitate PVlad

Activitate PVlad

Buna ziua,

In anii 2018 si 2019 am desfasurat activitate de PFA cu norma de venit. In 2020 luna curenta (februarie) vreau sa inchid PFA-ul. Inca nu am depus declaratia unica. Pe 2020 am incasat 3 facturi pana acum. Vreau sa va intreb, cum ar trebui sa procedez ca sa inchid acest PFA. Se poate sa raman la norma doar 2 luni pe 2020 ? Nu stiu exact cum trebuie sa procedez.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,

Am un PFA la norma de venit pentru care am depus deja declaratia unica pentru anul acesta, si pe care desfasor activitate in momentul de fata.

Va rog sa ma sfatuiti, in cazul in care sunt nevoit sa il inchid la jumatatea anului sau in cursul acestui an, cum se procedeaza mai exact ? Se plateste procentaj din norma de venit, pe cate luni a fost PFA activ, sau este alta modalitate de calcul ?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Plata CAS PFA 2017.
Multumesc pentru raspuns. Pe anul 2017 nu era nici un plafon sub care nu se plateste CAS ?
Buna ziua,

Mi-a venit decizia de impunere pentru anul 2017. Tinand cont ca venitul pe care l-am realizat a fost sub pragul de 22800 de lei, eu stiam ca nu trebuia sa platesc CAS. Dar in decizia de impunere mi-a venit si CAS de plata. Mentionez ca pana in octombrie 2017 am avut si contract de munca si m-i s-a plati CAS si de acolo.

PFA-ul a fost in 2017 in sistem real. Din 2018 am trecut la norma de venit.

Vrea sa stiu daca cineva a mai patit asa ceva si daca are rost sa contest decizia de impunere la ANAF.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Dumneavoastra ca si expert contabil, puteti sa imi spune-ti de ce nu-si pot inchide firma fara mine ? In 2014 apare in registrul comertului ca s-a decis inchiderea si radierea firmei respective, nu inteleg de ce nu se poate fara contractul de comodat, am intrebat la registrul comertului si se poate inchide chiar daca e expirat sediul.

Eu ajut pe cine pot, dar nu vreau sa fac fals in declaratii (contractul antedatat), plus sa ma bag in cine stie ce probleme, am eu destule pe cap.
Aveti dreptate. M-am speriat de faptul ca au ajuns pana la colaboratorii mei, si ca tot insista cu aceast subiect. Nu voi face acest contract, si daca tot nu ma lasa in pace voi apela la metodele sugerate mai sus. Va multumesc pentru raspunsuri.
Intre timp am aflat mai multe detalii.

Firma respectiva e suspendata din 2011. In 2011 apare in monitorul oficial decizia de suspendare, cu mentiunea ca este suspendata pe 3 ani.

In 2014 (cand s-a terminat suspendare) in monitorul oficial apare urmatoarea inregistrare despre aceasta firma:

1) Dizolvarea și radierea societății din Registrul
Comerțului, fără numirea lichidatorului, în conformitate cu
dispozițiile art. 235 alin. 1 al Legii nr. 31/1990,
republicată, motivat de faptul că societatea nu are
activitate comercială și nici active sau pasive în evidența
contabilă a societății.

Se pare ca ar fi blocati in procedura de dizolvare si radiere la finante.

Ce ma enerveaza in acest caz e ca au venit la mine cu pretentia de a face fals in declaratii, fara sa imi explice clar cu documente care este problema. A trebuit sa cercetez eu. Sa nu mai zicem de faptul ca n-au mentionat ca au o firma acolo la vanzarea apartamentului.

Acum voi merge la finante cu toate documentele pe care le-am strans sa-i intreb daca aceasta situatie chiar este asa.

Asa m-am gandit si eu, ca este alta problema la mijloc. Foarte urat din partea celor de la finante pentru ca se ocupa cu intimidari, mai ales ca au decis sa ma contacteze prin intermediul colaboratorilor mei, de asta am fost cel mai socat.

Asta e, traim in romania, platim la finante ca sa ne faca figuri din astea.

Multumesc pentru raspuns.
Apartamentul a fost achizitionat prin prima casa. Abia acum am aflat de firma lor, si mi-au zis ca era suspendata activitatea in momentul cand mi-au vandut apartamentul. M-i se pare foarte ciudata presiunea pe care o fac asupra mea, daca totusi ei pot schimba sediul social.

Multumesc frumos pentru raspuns.