avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inchidere PFA norma de venit la mijlocul anului.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inchidere PFA norma de venit la mijlocul anului.

Buna ziua,

Am un PFA la norma de venit pentru care am depus deja declaratia unica pentru anul acesta, si pe care desfasor activitate in momentul de fata.

Va rog sa ma sfatuiti, in cazul in care sunt nevoit sa il inchid la jumatatea anului sau in cursul acestui an, cum se procedeaza mai exact ? Se plateste procentaj din norma de venit, pe cate luni a fost PFA activ, sau este alta modalitate de calcul ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: PVlad , utilizator 10:47, 13 Mai 2019
Da, se va recalcula norma de venit raportat la perioada pana la data adica luna inscrisa in hotararea de la registrul comertului (de radiere).
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un pfa la norma de venit fara activitate. Richard Sebestien Richard Sebestien Buna ziua. Am un PFA la norma de venit fara activitate ce o fost infiintata in februarie 2023. Nu vreau sa am activitate si vreau sa il inchid dar undeva in ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pfa-norma de venit alexandrabozga alexandrabozga Buna ziua! Am o situatie complexa: Pfa deschis in februarie 2019 cu norma de venit, urmeaza nastere la începutul lunii martie 2020. Daca suspend pfa-ul in ... (vezi toată discuția)
Lichidare pfa popaica popaica Intentionez inchiderea pfa-ului în cursul lunii februarie 2020 când voi încasa ultima factura. La un venit net de 16000 ce taxe trebuie să plătesc? ... (vezi toată discuția)