avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata CAS PFA 2017.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata CAS PFA 2017.

Buna ziua,

Mi-a venit decizia de impunere pentru anul 2017. Tinand cont ca venitul pe care l-am realizat a fost sub pragul de 22800 de lei, eu stiam ca nu trebuia sa platesc CAS. Dar in decizia de impunere mi-a venit si CAS de plata. Mentionez ca pana in octombrie 2017 am avut si contract de munca si m-i s-a plati CAS si de acolo.

PFA-ul a fost in 2017 in sistem real. Din 2018 am trecut la norma de venit.

Vrea sa stiu daca cineva a mai patit asa ceva si daca are rost sa contest decizia de impunere la ANAF.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
PVlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: PVlad , utilizator 16:43, 20 Noiembrie 2018
Asta cu plafonul de 22800 lei se aplica pentru veniturile de la 1 ianuarie 2018. Plafonul reprezinta valoarea celor 12 salarii minime brute pe economie care in acest an este 1900 lei.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns. Pe anul 2017 nu era nici un plafon sub care nu se plateste CAS ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce procent plateste pfa la anaf 2018? simulete simulete Ce procent plateste un agent de asigure cu PFA in 2018? (vezi toată discuția)
Cass la pfa aureljecu aureljecu Buna ziua , In anul 2007 am activat ca : - pensionar - salariat cu contract de munca , program normal - PFA ( consultanta ) Mentionez ca am pensie mai ... (vezi toată discuția)