avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Activitate Bips

Activitate Bips

Exact dar in raspuns nu specifica la articol de lege se refera, poate fi art. 611 sau art 612
Buna ziua. In urma introducerii dosarului de legalizare a masardei, am primit urmatorul raspuns de la primarie: " va comunicam ca in urma analizarii documentatiei technice depuse, respectiv a releveului construtiei, se constata ca streasina depaseste limita de proprietate a imobilului, afectand proprietatile vecine. In aceste conditii documentatul solicitat se poate emite doar dupa reglementarea acestei situatii conform prevederilor codului civil......." Intrebarea mea este la care prevedere se refera? la cea cu picatura stresinii? Multumesc pt eventualele raspunsuri.
Buna ziua. Am cumparat casa in care locuim acum 10 ani. Intre timp am transformat acoperisul in mansarda locuibila pentru care am facut anul acesta cerere de intrare in legalitate. Conditia pentru a intra in legalitate cu mansarda este sa obtinem acordul vecinului nostru ( spatele casei este situat in gradina lui, hotarul este peretele casei) pentru geamurile de la parter care dau in spatele gradiniii lui. Cand ne am mutat acum 10 ani aceste geamuri existau , si se pare ca existenta lor este indelungata. Vecinul este plecat din tara, pe proprietatea lui nu locuieste numeni, insa nu vrea sa sa ne dea acordul, el ne cere sa zidim geamurile. Intrebarea mea este urmatoarea: timp timp este nevoie ca aceste geamuri sa fi existat pentru a invoca uzucapiunea? si ce implica aasta: proces cu martori ( martori avem) ? Multumesc
buna ziua. acum cativa ani casa parintilor mei a fost mansardata. adica a fost schimbat acoperisul si cu ocazia aceasta spatiul din pod a devenit mansarda locuibila, cu izolatie etc. Tin sa precizez ca nu s au extins deloc, doar amenajat podul cu veluxuri, parchet, 2 camere si o baie. Atunci nu s a facut nici un act pentru noul spatiu locuibil dar acum ar vrea sa treaca spatiul de la mansarda ca si spatiu locuibil. Cum se poate face asta acum, fara amenda? care ar fi procedura. Multumesc
Răspuns la discuția Stimulent insertie
Imi puteti spune care sunt pasii exacti pt o constestatie? Este nevoie de un avocat? Gasesc undeva modelul de constestatie?
In caz de nu mi se acorda stimulentul de insertie , deoarece nu sunt in cele 60 de zile, as dori sa contest decizia.
Pe celelalte decizii primite este mentionat ca decizia se contesta la tribunal.
Decizia nu am primit o inca. Vineri incep munca.
Stiti cumva care este procedura pentru contestatie la tribunal? Va multumesc.
Daca sotul depune cerere ca nu doreste sa benzficieze de Ccc ( oricum a stat anul trecut) atunci nu mi s ar reduce perioada cu o luna si sa ma pot intoarce la munca la 1 an si 11 luni si sa benzficiez de stimulent?
Buna ziua.fetita mea implineste 2 ani pe 29 martie.eu am fost initial in concediu crestere copil pana la 1 an, m am intors la munca, am lucrat 4 luni si am beneficiat de stimulent de insertie dupa care m am intors in concediu crestere copil.acum trenuie sa ma intorc la munca dar sunt doar 30 zile inainte de 2 ani si nu 60 cel putin.nu se face o exceptie tinand cont de faptul ca nu am stat 2 ani intregi acasa si ca m am intors anum trecut cu 30 de zile inainte? Daca fac constestatie? Va mumtumesc
Buna ziua. Imi pteti spune cumva cand intra in vigoare Proiectul de modificari la Normele de aplicare ? Este vorba tot de indemnizatia crestere copil dupa noua lege. Imi cer scuze ca plublic de fiecare data o intrebare dat nu am optiunea de a raspunde de pe telefon.
Va multumesc