avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate usernameg

Activitate usernameg

As aprecia un raspuns, orice fel...
Buna ziua.
Ce demersuri trebuie facute din punct de vedere juridic pentru deschiderea unui magazin de maruntisuri alimentare si nealimentare (sucuri, apa, cafea, inghetata, conserve) amplasat la poarta pe terenul propriu?
Ca si spatiu va fi vorba despre un container metalic minimal (eventual genul celor ambulante dar nu neaparat cu roti) amplasat in parcarea curtii.
In prezent la locatie este un santier in lucru.
(Grupul sanitar pentru personal este amenajat in cadrul constructiei in lucru si accesibil din exterior in incinta curtii)
Multumesc!
Ar trebui sa existe actele de proprietate pe care le-au avut bunicii mei care au mostenit (ar fi acte de mostenire, donatie vanzare-cump?) terenurile de la strabunici, oricum e vb de acte foarte vechi. Probabil are si primaria de acolo ceva.
Ar trebui sa ma adresez la ce notariat (pe raza carui judet) bunicii fiind din bacau tatal nascut acolo a locuit si decedat in dambovita iar eu locuiesc in bucuresti.
La instanta cred ca nu mai e vb de raza de competenta..

Multumesc
Multumesc, am inteles.
Banuiesc ca in caz de instanta, ma pot adresa la orice instanta?
Am inteles. Dar as dori sa am actele personal. Banuiesc ca, invitati la notar, ceilalti nu vor refuza dezbaterea. Dar daca trebuie sa aduca si actele.....

In plus, la succesiunea dupa tatal meu, mama mea nu a prezentat actele de la o anumita proprietate (notarul a zis ca pt terenul respectiv sa mergem in localitatea unde se afla :) ).
Ce se intampla cu aceasta proprietate in acest caz?

Asadar, intreb din nou: se poate face cerere la primarie pentru obtinerea actelor fara prezentarea in prealabil in instanta? Cum trebuie sa sune cererea?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Primaria ar trebui sa aiba toate actele, inclusiv cele de proprietate?
Fara sa merg la inainte la instanta nu pot face cerere la primarie pentru eliberarea actelor?
Cum se formuleaza o astfel de cerere?
(este preferabil sa facem dezbaterea la notar dar ma gandesc pentru asta ar trebui sa gasesc inainte toate actele).
Multumesc.

Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie?
E vb de succesiunea dupa bunicii si tatal meu.(ultimii decedati in urma cu 4 ani)
In prezent ceilalti fii ai bunicilor (unchii mei) folosesc bunurile (terenuri, case batranesti) ramase dupa bunici si nu par interesati sa deschida succesiune.
De ce acte am nevoie pentru a deschide succesiunea si cum se pot obtine? Am nevoie de actele de proprietate sau numai certificatele de deces, rol primarie?
Multumesc
Multumesc
Eu am inteles ca se numara si luna nasterii, in cazul dvstra aug15-iul16.
Nu inteleg totusi cu ce suma se ia in calcul luna nasterii (venitul pe toata luna de la 1 la 30?)
In cazul in care lucrez cu contract drepuri de autor cum va fi prinsa luna nasterii?
Se mai intra in concediu pre/post sau e contractul d.a. si apoi direct indemnizatia CC?
cum se calculeaza venitul din luna nasterii copilului daca este nascut la inceputul lunii? (pentru o persoana cu contract de munca) concediu medical pe toata luna ?
plata indemninzatiei probabil incepe din luna urmatoare nasterii ?

am inteles ca pentru a fi luata in calcul o luna trebuie sa se produca venit pe mai mult din jumatate din zilele lucratoare din luna respectiva

dar in cazul contractului de colaborare?

Multumesc