avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Activitate misros

Activitate misros

Discuție intrebare
Aș dori să întreb dacă o limbă străină poate fi predată într-o clasă de limbi minoritare, astfel încât profesorul să nu cunoască limba minorității în cauză? Intreb În calitate de părinte, deoarece copii nostri de nationalitate maghiara cu limba maternă maghiară învață limba franceza in scoala de la un profesor, care nu stie nici un cuvant in maghiara, si copii nu inteleg aproape nimic din limba franceza. Multumesc pentru raspuns.
Nu pot sa ma duc cu fostul sot, fiindca de ani de zile n-am mai vorbit cu el, si dupa cum am aflat e undeva prin strainatate. N-am cum sa dau de el :(
Dar cele 30 de zile se termina pe 1 iulie. Numai nu stiu cum trebuie sa cer (ce acte trebuie sa mai depun) sa primesc stampila cu definitiv si irevocabil cat mai repede :(
Buna ziua!

La sfarsitul lunii aprilie am inaintat o cerere pentru a corecta o eroare materiala (in sentinta de divort a fost gresita numele copilului). Am primit o comunicare in care scria ca va fi corectat numele copilului. Am primit termen la apel 30 de zile. Comunicarea am primit-o pe data de 01.06.2016. Intrebarea mea ar fi ce fel de cerere sau ce acte trebuie sa depun ca sa primesc cat mai repede mentionarea cu definitiv si irevocabil. As avea nevoie de sentinta corectata cat mai repede fiindca am rezervat concediul in strainatate din 8 iulie, si fara sentinta corectata nu pot sa fac pasaport copilului. Si as avea inca o intrebare: in aprilie am achitat taxa pentru pasaport minori pentru 3 ani. Cand am predat actele la sectia pasapoarte am fost refuzata din cauza mai sus mentionata. Intrebarea este daca taxa pe care am platit-o pentru pasaportul pentru 3 ani e valabil si in cazul in care numai in regim de urgenta pot sa mai fac pasaportul pentru un an, sau ce pot sa fac in cazul acesta? Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua!

As dori sa primesc raspuns privind la cate zile de concediu de odihna am dreptul in invatamant avand 12 ani vechime. (Pana acuma asa am stiut ca am dreptul la 62 de zile lucratoare, dar in ultima vreme tot feluri de zvonuri am auzit ca s-a modificat ceva pe tema asta).
Multumesc pentru raspuns.