Buna ziua,
Sora mea a decedat in martie 2016, fetita ramanand la noi acasa ( bunicii si matusa materna).Casnicia s-a incheiat din cauza decesului surorii mele, chiar daca ultima decizie judecatoreasca a fost culpa comuna, cu decizia ca minora sa ramana la domiciliul mamei, plus pensia alimentara de la tata. In luna aprilie, 2017, tatal m-a dat in judecata pentru a schimba domiciliul copilului,in malta, acolo unde locuieste impreuna cu actuala concubina, cu care are o fetita de aprox,.. 2 ani ( relatie ce s-a desfasurat in timpul casniciei cu sora mea), dar si impreuna cu cei 2 baieti ai ei. In decursul anului, am fost la autoritatea tutelara, toata ancheta inchizandu-se cu refuzul acordarii plasamentului, pe motiv ca tatal nu este de acord. Mentionez ca in acest an, tatal nu a luat legatura cu fetita, nu a trimis pensia alimentara. Pe data de 26 suntem chemate la judecatorie pt interogatoriul fetitei,. Conteaza acest pas? Mentionez ca fetita nu vrea sa plece la tata, are 8 ani, in decurcul vietii tatal a fost acasa doar de 4-5 ori maxim. nu au nici o legatura afectiva. Aveti idee in ce consta acest interogatoriu ? va multumesc!
Buna seara, bineinteles ca am fost, fac acest lucru din martie, de cand sora mea a decedat. Am dus tot felul de adeverinte, hartii, caracterizari de la dnle invatatoare, tot ce mi s-a cerut. Autoritatea tutelara "asteapta" mesajul tatalui, prin care sa spuna ca este de acord ca eu sa cresc fetita, impreuna cu mama, bunica materna, Acest raspuns nu a venit, nici nu o sa vina, deoarece el nu este interesat. Nu inteleg, de ce nu se ia o hotarare in momentul de fata? Au trecut 9 luni, nici un rezultat. Mi-au spus, ca dupa sarbatori, dosarul o sa fie citit de un jurist si sa se "autosesizeze" autoritatea tutelara, precum tatal a abandonat copilul.
Buna ziua,
Sora mea a decedat in luna martie (19.03.2016), lasand in urma o fetita de 7 ani. Tatal munceste in Malta, a venit in aprilie sa o vada (5 minute) si a plecat. Decizia de divort a venit in mai, decizie pe care tatal a "apelat-o", motivand ca mariajul s-a incheiat in urma decesului surorii mele. ( casnicia s-a incheiat din culpa comuna, acesta are o relatie de cca 2 ani, o fetita de 1 an jumatate, insa sora mea nu a castigat procesul , sotul fiind infidel, s-a decis culpa comuna. fetita ramanand la domiciliul mamei-acela de la nastere pana in prezent.) Mentionez ca locuim impreuna, eu (matusa fetei), fetita, bunica materna. In formula aceasta traim, sora impreuna cu sotul ei nu au avut alt dimiciliu, nici un bun de impartit.
Din luna martie , pana in prezent, acesta nu a trimis nici un ban, nu alocatie , mi s-a retras dreptul de a scoate alocatia fetei, deoarece alocatia era pe numele surorii mele , nu ii pot face pensie de urmas. Autoritatea tutelara mi-a cerut tot felul de hartii (declaratii, venit, cazier, am pus casa parinteasca cu drept de uzufruct ca sa obtin spatiul excedentar necesar pt fetita, orice a trebuit sa fac, am facut ).
Nici pana acum nu am obtinut plasamentul, mi se spune ca "este tatal, are tot dreptul".
Eu cu fostul cumnat nu pastram legatura, nu ne-a contatctat felefonic, nu il intereseaza de fetita, cum nu l-a interesat nici in cei 7 ani pana acum, doar ca mai venea acasa, o data pe an, sau la 2 ani.
cum pot obtine plasamentul ? va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, va multumesc
Buna ziua,
In luna februarie 2016, s-a pronuntat sentinta de divort a surorii mele ,apoi in luna martie, aceasta a decedat (cancer-metastaze pumonare si cerebrale, in urma unui cancer la san). In urma procesului de divort, custodia este comuna, insa este precizat ca minorul sa ramana in grija mamei, tatal avand program de vizita 2 weekend-uri pe luna si vara, o luna. Precizez ca tatal nu s-a ocupat de ea, lucreaza in strainatate, din luna martie, nu a mai trimis pensie alimentara. In timpul divortului, acesta a sustinut ca asteapta sa moara sora mea, pentru a nu mai plati pensia alimentara. In urma decesului, fetita a ramas in continuare la domiciliul mamei (locul unde a trait de la nastere pana in prezent -7 ani ). Cumnatul meu, are o alta relatie, deja un copil de 10 luni, traieste in malta, nu are domiciliu stabil , acesta a inceput sa sicaneze, sa ameninte ca o va lua, doar pentru a ne face rau. Copilul refuza sa mearga la el, a vizitat-o dupa o pauza de 3 ani, in care el nu a mai venit din tara, a stat 5 minute si a plecat. Ieri, am primit o citatie , pe numele surorii, in care se precizeaza ca s-a facut apel la sentinta data in februarie 2016. Este posibil ca un apel sa se faca dupa 3 luni de la sentinta? In acelasi timp, eu, matusa materna, am depus actele pentru a o lua pe micuta in plasament, apoi tutela . Va rog sa ma ajutati cu un sfat, nu vreau sa o pierd pe micuta.