avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interogatoriu minor- mama decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interogatoriu minor- mama decedata

Buna ziua,

Sora mea a decedat in martie 2016, fetita ramanand la noi acasa ( bunicii si matusa materna).Casnicia s-a incheiat din cauza decesului surorii mele, chiar daca ultima decizie judecatoreasca a fost culpa comuna, cu decizia ca minora sa ramana la domiciliul mamei, plus pensia alimentara de la tata. In luna aprilie, 2017, tatal m-a dat in judecata pentru a schimba domiciliul copilului,in malta, acolo unde locuieste impreuna cu actuala concubina, cu care are o fetita de aprox,.. 2 ani ( relatie ce s-a desfasurat in timpul casniciei cu sora mea), dar si impreuna cu cei 2 baieti ai ei. In decursul anului, am fost la autoritatea tutelara, toata ancheta inchizandu-se cu refuzul acordarii plasamentului, pe motiv ca tatal nu este de acord. Mentionez ca in acest an, tatal nu a luat legatura cu fetita, nu a trimis pensia alimentara. Pe data de 26 suntem chemate la judecatorie pt interogatoriul fetitei,. Conteaza acest pas? Mentionez ca fetita nu vrea sa plece la tata, are 8 ani, in decurcul vietii tatal a fost acasa doar de 4-5 ori maxim. nu au nici o legatura afectiva. Aveti idee in ce consta acest interogatoriu ? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:42, 24 Aprilie 2017
Doamnă, dacă vreţi ca fetiţa să rămână cu Dvs., aveţi de dus o luptă grea: trebuie să demonstraţi dezinteresul total al tatălui faţă de copil, lipsa totală a tatălui din viaţa fetiţei, lipsa de comunicare dintre sora dvs. decedată şi tatăl copilului, precum şi lipsa comunicării cu dvs.
La interogatoriu, fetiţa va fi probabil întrebată dacă vrea să plece să locuiască cu tatăl său, dacă îl cunoaşte, cine are grijă de ea, cine a îngrijit-o până acum...
În instanţă, părinţii au prioritate în faţa altor rude, dar dacă tatăl a fost atât de dezinteresat, binele copilului ar fi să rămână cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama decedata, tatal neinteresat-plecat in strainatate catalinaolteanu09 catalinaolteanu09 Buna ziua, Sora mea a decedat in luna martie (19.03.2016), lasand in urma o fetita de 7 ani. Tatal munceste in Malta, a venit in aprilie sa o vada (5 minute) ... (vezi toată discuția)
Autoritate tutelara danielaalessia danielaalessia Cum as putea sa obtin permisiunea tatalui fetitei mele pentru a calatori in afara tarii cand acesta se opune? Nu suntem casatoriti, stam la distanta adica in ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ... Ioana-oana Ioana-oana Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , ... (vezi toată discuția)