avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate tutelara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate tutelara

Cum as putea sa obtin permisiunea tatalui fetitei mele pentru a calatori in afara tarii cand acesta se opune? Nu suntem casatoriti, stam la distanta adica in orase diferite iar fetita este trecuta pe numele meu, el fiind trecut doar la rubrica tata. Nu plateste pensie alimentara iar contributiile pana in momentul de fata, respectiv 2 ani, au fost exclusiv din partea mea. Poate o mama casnica sa obtina autoritate tutelara in cazul in care traieste din patrimoniul personal? Nu am cerut in instanta nici pensie alimentara si nici custodia insa, nu este de la sine inteles ca autoritatea tutelara este a aceluia care se ocupa in totalitate de copil? Multumesc!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:21, 12 Noiembrie 2014
Va referiti la autoritate parinteasca.. va trebui sa demarati si un astfel de proces, in care sa cereti sa execitati autoritatea parinteasca in comun cu tatal sau exclusiv numai dvs daca dvs credeti ca aveti motive intemeiate, sa cereti ca locuinta copilului sa fie la dvs, pensie.
Pana atunci puteti cere ca instanta sa suplineasca acordul tatalui in ce priveste iesirea din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata nerecunoscut danielaale danielaale Din precautie, nu l-am trecut pe tatal fetitei mele pe cerrificatul de nastere, are comportament agresiv si nu face nimic sa echilibreze relatia pentru binele ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara,custodia copilului andreeageorgiana andreeageorgiana buna ziua!!!!imi doresc foarte mult sa castig custodia exclusiva a fetitei,sunt foarte hotarata deoarece a trecut 1an si jumate si tatal fetitei in varsta de 4 ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele? adela-sirbu adela-sirbu am o fetita de 8 ani si tatal ei a trecuto pe numele lui acum 5 luni.Ce pot sa fac sa obtin custodia ficei mele si sa am drepturi depline doar eu.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)