Din precautie, nu l-am trecut pe tatal fetitei mele pe cerrificatul de nastere, are comportament agresiv si nu face nimic sa echilibreze relatia pentru binele fetitei. As dori sa stiu daca, trecandu-l in certificatul de nastere al copilului nostru, pentru ca insista prin amenintari, ar putea sa se foloseasca de acest drept si de copil pentru interesele lui personale si sa ma deposedeze de patrimoniu si de copil. Amenintari exista, intentia de a ma deposeda de propriile bunuri si de a-mi cere pensie alimentara in caz ca va reusi sa ia el fata, e la fel de reala, vrea sa ma poarte prin tribunale cu toate ca nu are posibilitati financiare s-o creasca din cauza imprumututilor pe care le are de achitat 10 ani de acum incolo. Tine de faptul ca nu are casa si ca locuieste in chirie intr-o garsoniera data de la serviciu, si de faptul ca mama are intaietate si ca numai ea a avut grija de copil pana la varsta de 1 an si 10 luni, poate deci sa nu castige custodia fetitei in instanta? Nu suntem casatoriti si nici nu am fost, doar mintita la inceputul relatiei ca ar verea familie dar defapt voia doar bunurile mele, un fel de escroc sentimental care acum se leaga de fetita pentru a continua terorizarea, nu ma plang dar as dori sa stiu cum pot scapa de acest om si daca are drepturi prin fetita, in cazul decesului meu la patrimoniul meu personal si daca as putea sa-l protejez, acest bun, de tatal fetitei mele. Ideea cu decesul este a lui si chiar ma intrebam de ce insista .... cu moartea, ar putea fi el primul care se duce. Va multumesc.
Daca nu sunteti casatoriti si nici nu l-ati declarat ca tata al copilului in certificatul de nastere, nu are niciun drept asupra copilei si nici asupra bunurilor dvs.
Ati preocedat bine.
Va multumesc dar mai am o teama, poate nejustificata, nu am incalcat drepturile fetitei de a avea un tata, refuzand trecerea lui la parinte? El doreste sa faca testul de paternitate si sa obtina acest drept prin orice mijloace. Multumesc inca o data
Nici nu aveati cum sa il treceti daca el nu se prezenta sa recunoasca copilul , de asemenea nici nu aveti cum sa va impotriviti daca vrea sa il recunoasca, e de ajuns sa se prezinte la notar sau starea civila sa dea declaratie ca recunoaste copilul.
mai departe se va adresa instantei pt a cere drept de vizita sau ce vrea, oricum copilul nu vi-l ia, iar de platit pensie el va trebui sa plateasca.
Dupa declaratia de recunoastere a copilului la starea civila, autoritatea tutelara se subantelege automat sau va fi nevoie de o hotarare judecatoreasca? Cu alte cuvinte nu voi putea parasi tara fara acordul lui in cazul unei calatorii in afara tarii?
De indata ce tatal apare in certificatul de nastere autoritatea parinteasca este exercitata in comun de cei doi parinti.
Exceptiile au o hotarare judecatoreasca in care este specificat ca doar unul dintre parinti exercita autoritatea parinteasca.