avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele?

am o fetita de 8 ani si tatal ei a trecuto pe numele lui acum 5 luni.Ce pot sa fac sa obtin custodia ficei mele si sa am drepturi depline doar eu.Mentionez ca nu am fost casatoriti.Va rog ajutatima sa stiu ce trebuie sa fac.Va multumesc

sa inteleg, ca fetita este crescuta de dvs. fara ajutorul tatalui biologic. Parerea mea ca este foarte bine sa interactioneze cu tatal, este foarte bine ca acum este un copil recunoscut, poate sa beneficieze de pensie alimentara, are drept de mostenire asupra bunurilor tatalui biologic, custodia nu va este pusa in pericol, dar puteti foarte bine sa o impartiti cu tatal daca acesta doreste sa isi cunoasca copilul. Pentru o dezvoltare armonioasa a fetitei dvs. ar fi bine sa va intelegeti si sa comunicati ca doi oameni maturi, sa cadeti de acord in privinta viitorului copilului.
Trebuie să cereţi în instantă autoritatea părintească unică şi domiciliul fetiţei la domiciliul dumneavoastră.
Actualmente, regula este autoritatea părintească comună, ceea ce îngrădeşte libertatea de circulaţie în afara ţării a părintelui însoţit de minor, aceste deplasări necesitând acordul notarial al părintelui nerezident.
Ca să obţineţi autoritatea părintească unică, trebuie să demonstraţi dezinteresul tatălui pentru fetiţă, cu martori şi cu înscrisuri, să demonstraţi, dacă e cazul violenţa acestuia faţă de fetiţă, etc.
noua legislatie permite custodia exclusiva in cazuri foarte rare si in conditii foarte restrictive, regula este custodia comuna. Nu veti avea drepturi depline doar dumneavoastra, parintii unui copil avand drepturi si obligatii egale si complementare fata de copil. Cel mai bine ar fi sa apelati la medierea situatiei, sa vedeti cum va puteti dumneavoastra impaca cu tatal privind un plan parental - custodie comuna, si exercitare comuna autoritate parinteasca. Este cea mai facila cale de rezolvare a situatiei, si cea mai buna pentru a echilibra cumva conflictul pentru a nu escalada si a fi mai rau pe viitor, pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei unui minor lorenarebeca lorenarebeca doresc obtinerea custodia ficei mele minore de 3 ani fara sa ma judec cu tatal pentru ca imi imaginez ca nu are nimic impotriva sa ramana la mine .este cu mine ... (vezi toată discuția)
Cedarea autoritatii parintesti Ionela11111 Ionela11111 Buna ziua, in urma divortului cu tatal fetitei mele, am stabilit custodie comuna, s-a stabilit o pensie alimentara care nu a fost pana acum oferita de care ... (vezi toată discuția)