avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cedarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cedarea autoritatii parintesti

Buna ziua, in urma divortului cu tatal fetitei mele, am stabilit custodie comuna, s-a stabilit o pensie alimentara care nu a fost pana acum oferita de care tata ( fetita mea are 5 ani). Acum as dori ca el sa renunte la autoritatea parinteasca pentru ca in scurt timp ma voi recasatori si cel cu care voi face o noua familie doreste s-o adopte pe fetita mea. Care este procedura legala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:22, 22 Aprilie 2015
Trebuie deschis in primul rand proces.
Tatal minorei este de acord cu asa ceva?
El este prezent putin si rar in viata minorei, nu contribuie financiar cu nimic si chiar daca nu ar fi de acord, as dori sa gasesc o modalitatea prin care sa fortez putin lucrurile. E tata cu numele..atat
Daca el nu este de acord nu cred ca veti castiga procesul.

Sfatul meu este sa nu platiti mult avocatul daca deschideti proces si el nu este de acord intrucat veti pierde foarte probabil.
Puteti incerca ca sa va convingeti...daca nu credeti...
Ce vreti dvs sa se intample in viitor, nu are legatura cu autoritatea parinteasca, ci cu adoptia. Dvs , dupa ce va casatoriti si dupa o perioada in care sotul va va creste copilul si vor dori amndoi sa devina rude, va trebui sa va adresati instantei cu o cerere de incuviintare a adoptiei. Nu se va intampla fara ca tatal biologic sa fie de acord.
Chiar daca ati cere acum sa exercitati singura autoritatea parinteasca si chiar daca veti obtine, aveti nevoie de acordul tatalui biologic pt adoptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele? adela-sirbu adela-sirbu am o fetita de 8 ani si tatal ei a trecuto pe numele lui acum 5 luni.Ce pot sa fac sa obtin custodia ficei mele si sa am drepturi depline doar eu.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Actiune pensie alimentara minor ciancu ciancu Bună ziua, Aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns. Am un copil minor din nurma unei relaţii de 7 ani (concubinaj) .În decembrie anul trecut el m-a ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna serpoaica serpoaica Pe fondul violentei domestice am hotarat sa-l parasesc pe concubinul meu urmand a ma muta intr-un centru maternal impreuna cu fetita de 1 an si baietelul de 11 ... (vezi toată discuția)