avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama decedata, tatal neinteresat-plecat in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama decedata, tatal neinteresat-plecat in strainatate

Buna ziua,
Sora mea a decedat in luna martie (19.03.2016), lasand in urma o fetita de 7 ani. Tatal munceste in Malta, a venit in aprilie sa o vada (5 minute) si a plecat. Decizia de divort a venit in mai, decizie pe care tatal a "apelat-o", motivand ca mariajul s-a incheiat in urma decesului surorii mele. ( casnicia s-a incheiat din culpa comuna, acesta are o relatie de cca 2 ani, o fetita de 1 an jumatate, insa sora mea nu a castigat procesul , sotul fiind infidel, s-a decis culpa comuna. fetita ramanand la domiciliul mamei-acela de la nastere pana in prezent.) Mentionez ca locuim impreuna, eu (matusa fetei), fetita, bunica materna. In formula aceasta traim, sora impreuna cu sotul ei nu au avut alt dimiciliu, nici un bun de impartit.
Din luna martie , pana in prezent, acesta nu a trimis nici un ban, nu alocatie , mi s-a retras dreptul de a scoate alocatia fetei, deoarece alocatia era pe numele surorii mele , nu ii pot face pensie de urmas. Autoritatea tutelara mi-a cerut tot felul de hartii (declaratii, venit, cazier, am pus casa parinteasca cu drept de uzufruct ca sa obtin spatiul excedentar necesar pt fetita, orice a trebuit sa fac, am facut ).
Nici pana acum nu am obtinut plasamentul, mi se spune ca "este tatal, are tot dreptul".
Eu cu fostul cumnat nu pastram legatura, nu ne-a contatctat felefonic, nu il intereseaza de fetita, cum nu l-a interesat nici in cei 7 ani pana acum, doar ca mai venea acasa, o data pe an, sau la 2 ani.
cum pot obtine plasamentul ? va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, va multumesc
Cel mai recent răspuns: catalinaolteanu09 , utilizator 17:31, 20 Decembrie 2016
Mergeti la DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI.
Va ajuta ei.
Buna seara, bineinteles ca am fost, fac acest lucru din martie, de cand sora mea a decedat. Am dus tot felul de adeverinte, hartii, caracterizari de la dnle invatatoare, tot ce mi s-a cerut. Autoritatea tutelara "asteapta" mesajul tatalui, prin care sa spuna ca este de acord ca eu sa cresc fetita, impreuna cu mama, bunica materna, Acest raspuns nu a venit, nici nu o sa vina, deoarece el nu este interesat. Nu inteleg, de ce nu se ia o hotarare in momentul de fata? Au trecut 9 luni, nici un rezultat. Mi-au spus, ca dupa sarbatori, dosarul o sa fie citit de un jurist si sa se "autosesizeze" autoritatea tutelara, precum tatal a abandonat copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interogatoriu minor- mama decedata catalinaolteanu09 catalinaolteanu09 Buna ziua, Sora mea a decedat in martie 2016, fetita ramanand la noi acasa ( bunicii si matusa materna).Casnicia s-a incheiat din cauza decesului surorii ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor. mama decedata catalinaolteanu09 catalinaolteanu09 Buna ziua, In luna februarie 2016, s-a pronuntat sentinta de divort a surorii mele ,apoi in luna martie, aceasta a decedat (cancer-metastaze pumonare si ... (vezi toată discuția)
Luare in plasament copil PsiClaudiu PsiClaudiu Buna ziua, sper ca am ales forumul corect. Acum un an o bunica a venit la mine la cabinet sa obțină un aviz psihologic de luare in plasament pentru ... (vezi toată discuția)