avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor. Mama decedata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor. Mama decedata

Buna ziua,

In luna februarie 2016, s-a pronuntat sentinta de divort a surorii mele ,apoi in luna martie, aceasta a decedat (cancer-metastaze pumonare si cerebrale, in urma unui cancer la san). In urma procesului de divort, custodia este comuna, insa este precizat ca minorul sa ramana in grija mamei, tatal avand program de vizita 2 weekend-uri pe luna si vara, o luna. Precizez ca tatal nu s-a ocupat de ea, lucreaza in strainatate, din luna martie, nu a mai trimis pensie alimentara. In timpul divortului, acesta a sustinut ca asteapta sa moara sora mea, pentru a nu mai plati pensia alimentara. In urma decesului, fetita a ramas in continuare la domiciliul mamei (locul unde a trait de la nastere pana in prezent -7 ani ). Cumnatul meu, are o alta relatie, deja un copil de 10 luni, traieste in malta, nu are domiciliu stabil , acesta a inceput sa sicaneze, sa ameninte ca o va lua, doar pentru a ne face rau. Copilul refuza sa mearga la el, a vizitat-o dupa o pauza de 3 ani, in care el nu a mai venit din tara, a stat 5 minute si a plecat. Ieri, am primit o citatie , pe numele surorii, in care se precizeaza ca s-a facut apel la sentinta data in februarie 2016. Este posibil ca un apel sa se faca dupa 3 luni de la sentinta? In acelasi timp, eu, matusa materna, am depus actele pentru a o lua pe micuta in plasament, apoi tutela . Va rog sa ma ajutati cu un sfat, nu vreau sa o pierd pe micuta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:43, 3 Iunie 2016
Buna ziua,
1. Formularea apelului se face in termen de 30 de zile de la COMUNICAREA prin posta a sentintei.
2. Citarea se face dupa ce dosarul ajunge de la instanta de fond la instanta de apel adica poate dura cateva luni.
3. La ce se referea sentinta din februarie 2016?
4. Legal, daca nu exista o adoptie, singurul raspunzator pentru fetita este TATAL.
5. Daca nu a platit pensie alimentara de ce nu v-ati adresat instantei sa-l oblige? Fie instantei civile fie celei penale.
6. Discutati cu un avocat care, dupa citirea tuturor inscrisurilor si dupa stabilirea situatiei de fapt, va poate indruma.
Oare din ce motiv s-o fi atacat hotararea ?
Exista posibilitatea ca ei sa fi fost inca casatoriti la daca decesului ei, asta insemnand ca el e vaduv :( cu consecintele care decurg de aici. Se poate sa fi ramas definitiva pe divort, cititi pe comunicarea de la fond care a venit acasa .
Aduceti la cunostinta instantei ca sora a decedat.
Va veti judeca cu tatal pt exercitarea autoritatii parintesti, solicitati ca fetita sa fie ascultata.

In acelasi timp, eu, matusa materna, am depus actele pentru a o lua pe micuta in plasament, apoi tutela

In ce faza sunteti cu dosarul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interogatoriu minor- mama decedata catalinaolteanu09 catalinaolteanu09 Buna ziua, Sora mea a decedat in martie 2016, fetita ramanand la noi acasa ( bunicii si matusa materna).Casnicia s-a incheiat din cauza decesului surorii ... (vezi toată discuția)
Mama decedata, tatal neinteresat-plecat in strainatate catalinaolteanu09 catalinaolteanu09 Buna ziua, Sora mea a decedat in luna martie (19.03.2016), lasand in urma o fetita de 7 ani. Tatal munceste in Malta, a venit in aprilie sa o vada (5 minute) ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)