avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate Kanvalo

Activitate Kanvalo

Discuție Ordin 119/2015
Buna ziua ,
Locuiesc la parterul unui bloc , iar in dreptul dormitoarelor la 2 metri fata de ferestre , primaria a amenajat acum 3 ani o parcare . Am facut cerere la primarie sa desfiinteze locurile de parcare care se afla la mai putin de 5 metri de ferestrele dormitoarelor mele , asa cum prevede Ordin 119/2014 , iar acestia mi.au raspuns ca Ordinul 119/2014 este din anul 2014 iar blocul a fost construit in 2002 si ei nu au ce face intrucat la momentul constructiei Ordinul 119/2014 nu era in vigoare. Tot acestia invoca si iau in considerare art. 4 din Ordinul 119/2014 spunand ca la stabilirea amplasamentelor de locuit se vor preciza si amplasamentele parcarilor. Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere faptul ca primaria ia de bun acest Ordin expunand art.4 si nu desfiinteaza aceste locuri de parcare spunand ca Ordinul nu era in vigoare la momentul constructiei blocului? Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Buna seara!
Am mai deranjat in urma cu ceva timp cu ceva intrebari, va mai deranjez cu ultima sper ..
Nu inteleg din normele de aplicare a legii 66/2016 urmatoarele :
Eu am optat pt 2 ani ccc insa inainte ca fiul meu sa implineasca 1 an am revenit la munca .
In prezent fiul meu are 8 luni , iar eu nu beneficiez de stimulent de insertie , doar realizez venituri.
M.am prezentat la angajator sa depun cerere pt stimulent si mi.au zis ca numai dupa ce implineste fiul meu 1 an.
Intrebarea ar fi , trebuie sa astept pana face copilul 1 an odata cu intrarea in vigoare a legii 66 sau beneficiez si eu imediat de stimulent ?
Multumesc anticipat
Nu pot decat sa va multumesc . Week-end placut !
freeelis a scris:

Vi se transfera acest drept si dupa intrarea in vigoare a modificarilor aduse prin Legea 66/2016.

Dreptul dvs s-a nascut inainte de intrarea in vigoare a noilor modificari si , prin urmare, nu are cum sa va fie anulat.

Documentele pentru aceast stimulent insertie se depun odata cu revenirea la serviciu sau cand copilul implineste un an , avand in vedere ca eu am optat pt varianta de 2 ani?
freeelis a scris:

Veti primi stimulent dupa ce copilul va implini 1 an de zile , asa cum se prevede in textele mentionate de colegul nostru.

Conform actualei legi am inteles domnule freeelis ca voi beneficia de stimulent dupa ce copilul face 1 an insa ma intereseaza daca beneficiez si se transfera acest drept de a primi stimulentul de insertie dupa ce se aplica legea 66 /2016. Multumesc pt rabdare si raspunsuri.
In prezent nu beneficiez de stimulent de insertie , iar copilul va implini un an pe 15.10.2016.
De reintrat in CCC nu se mai poate.
Voi mai primi stimulentul dupa ce face copilul un an sau se anuleaza si nu voi mai primi nimic conforn lg 66/2016 avand in vedere ca in prezent muncesc , si nu primesc stimulent intrucat copilul inca nu are 1 an?
Răspuns la discuția Legea 66/2016 - stimulent
Buna ziua !
Am optat pt. 2 ani CCC in locul sotiei si am ramas acasa din februarie 2016 pana in 17.05.2016, data la care am revenit la serviciu la cererea mea.
Din discutiile purtate cu cei de la resurse umane de la locul de munca a rezultat ca voi beneficia ce stimulent de insertie dupa ce copilul va implini 1 an intrucat am optat pt ccc pana la 2 ani.
Problema mea cea mare este urmatoarea:
Voi beneficia si eu de stimulent de insertie odata cu aplicarea legii 66/2016, sau pot sa.mi iau gandul ?
Buna seara!
Va deranjez cu o intrebare ce.mi da mari batai de cap.
Am ales sa intru in Ccc in locul sotiei si am ramas acasa din februarie 2016 pana pe 17. 05.2016 , optand pentru 2 ani Ccc.
Pe 18.05.2016 am revenit la munca , iar de la munca mi.au zis ca voi lua stimulent de insertie dupa ce face copilul un an.
Am citit de curand legea 66/2016 si nu pot intelege un lucru:
Eu voi mai beneficia de cei 531 lei stimulent de insertie odata cu aplicarea noii legi avand in vedere ca in prezent realizez venituri si nu beneficiez nici de stimulent si nici de concediu fara plata ?
Va rog sa.mi dati un raspuns ..sau un sfat .. sa pot beneficia de acest stimulent daca legea va fi pusa in aplicare