avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate alexs1985

Activitate alexs1985

Discuție After SCHOOL
Buna ziua,

Pentru a deschide un afterschool, imi puteti spune va rog cum trebuie sa apara spatiul in extrasul CF? Trebuie neaparat sa fie spatiu de birouri?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Productie
Sau trebuie anumite avize , autorizatii de la Ministerul Educatiei?
Discuție Productie
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Avem o librarie si am dori sa ne producem noi cartile de colorat. Imi puteti spune va rog daca avem nevoie de ceva autorizatii, drepturi de autor sau daca trebuie sa fim editura pentru a face acest lucru?Unele carti vor fi 2 in 1 (poveste + de colorat). Pe langa cartile de colorat am vrea sa producem si carti de activitati pentru copii (in engleza, romana, etc).

Va multumesc,

Răspuns la discuția Ateliere creatie copii
Mentionez ca are diploma de absolvire a unui curs de ingrijire a copilului (realizat in momentul cand a facut voluntariat la Hospice Casa Sperantei).
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea situaie. Eu cu sotia mea avem o librarie. Nu avem angajati. Ne ocupam noi de tot (eu sunt asociat si administrator si ea este doar asociat). Am dori ca la punctul de lucru sa tinem si ateliere de creatie (sotia a lucrat in acest domeniu si are putina experienta).

Intrebarea este daca ii trebuie dansei vreo autorizatie sau vreo diploma de psihologie , de lucru cu copii pentru a tine aceste ateliere?

Va multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoare situatie. Un ong doreste sa deschida un punct de lucru/birou (unde sa-si desfasoare activitatea ). Este obligatoriu ca spatiu inchiriat/apartament sa fie trecut in extrasul CF spatiu de birouri?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Monografie contabila
Va multumesc!
Imi puteti spune va rog daca pentru taxa colectata de la participanti ati dat chitanta (cu titlu de donatie)? sau a fost necesara achizitia unei case de marcat pentru a da bon fiscal? Va multumesc!
BUNA ZIUA,

Spuneti-mi va rog daca o asociatie non profit poate organiza o tombola in scopul obtinerii de fonduri pentru copii din centru de plasament.

Tombola consta in participarea persoanelor fizice in schimbul unei taxe de participare (5 lei). Castigatorul tombolei va castiga un laptop (achizitionat de asociatie din fonduri proprii sau primit de asociatie ca si donatie).

Daca da, ne puteti ajuta cu o monografie contabila? Trebuie casa de marcat sau chitanta sub forma de donatie pt contravaloarea biletului de participare?
In cazul in care laptop-ul va fi achizitionat de catre asociatie pe ce cont trebuie inregistrat? De asemenea, iesirea acestuia pe ce cont trebuie inregistrata?

Va multumesc anticipat.
Discuție Asociat-angajat
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Am o librarie si momentan prietena mea lucreaza ca si lucrator comercial/director magazin. De la 1 septembrie ea va fi asociat in firma. Se poate sa incetam copntractul de munca si ea sa ramana sa vanda in librarie (program normal de 8 ore) doar prin faptul ca este asociat? Mentionez ca nu am alt angajat si nu va fi nici de la 1 septembrie in afara de ea.