avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate anitu

Activitate anitu

Răspuns la discuția Creare rezerva legala
Vin cu completarea ca profitul aferent anului 2018 este folosit pentru acoperirea pierderii din anul precedent.
Buna ziua.
O societate are capital social la inceputul anului 2018 de 100.000 lei; rezerva legala 20.000 lei. In anul 2018 , societatea majoreaza capitalul social la 150.000 lei. Pentru diferenta de 50.000 lei societatea nu inregistreaza rezerva legala , calculata in conditiile legii. Intrebarea este daca societatea poate constitui rezerva legala in anul 2019. Este obligatoariu sa creeze rezerva legala in anul 2018?
Răspuns la discuția Factura TVA la incasare
Am verificat. Societatea respectiva nu aplica tva la incasare.
Buna ziua.
Am o situatie ''delicata" la cateva facturi. Societatea la care tin evidenta nu aplica tva la incasare. Am primit cateva facturi de la un furnizor , care de asemenea nu aplica tva la incasare.Pe facturile emise catre noi in luna martie insa , din gresala , a trecut sub cota de tva , informatia de " tva la incasare". Nu a vrut sa-mi refaca facturile .Am sunat la finante si le-am explicat situatia , iar dansii mi-au comunicat sa cer facturarea corecta.
Cum inregistrez facturile respective ? Deduc sau nu tva-ul? Plata urmeaza sa o facem in 2-3 luni.
Răspuns la discuția Regularizare decont TVA
Am depus dosar cu toate documentele specificate de dvs; raspunsul celor de la finante a fost ca eroarea nu este una materiala , drept urmare necesita plata sumei de 3715 lei si recuperarea acestei sume prin regularizare in luna iulie.
Deci , iata-ma , in fata situatiei delicate de a completa randul de regularizari... Daca completez cum am mentionat mai sus , pe cumulat , deconturile iunie si iulie furnizeaza informatia corecta. Teama mea este de o noua recipisa cu eroare datorita bazei 3715 , iar tva-ul de -3715 lei...
In luna iunie am facut o inregistrare incorecta in contabilitate , la o factura de vanzare marfuri.Factura era in valoare de 4607 lei si a fost inregistrata direct pe tva ( 4111= 4427).
S-a transmis decontul completat eronat la randul 9:
339501 (baza) 86087 (tva)
Cei de la finante au spus ca trebuie sa platesc tva-ul inregistrat in plus si sa vin cu regularizari in luna iulie.
Corect ar fi trebuit sa inregistrez , in luna iunie, urmatoarele sume:
343216 (baza) 82372 (tva)

Ce voi completa in luna iulie la randul de regularizari (rd 16)?
Pentru a indrepta situatia ar trebuie sa inregistrez urmatoarele sume:
3715 (baza) -3715 (tva)
Este corect?
O societate are urmatoarele conturi in balanta :
Credit : 1012............ 200 lei
1061............ 40 lei
1068 ........ 25257,64 lei
Debit : 1171 ........ 8833,04 lei
4424............ 18,15 lei
5311 ........ 16646,45 lei

Ce impozite ar avea de plata daca o lichideaza ? Societatea in prezent este suspendata.
Răspuns la discuția firma suspendata
S-a depus bilant la 2009.Inregistrarea mentionata se va face cu data de 01 ianuarie 2010 . Bilsntul nu l-am intocmit eu , dar patronul m-a rugat pe mine sa-i fac balanta pentru iunie 2010.
In august 2009 , o firma isi suspenda activitatea pe o perioada de trei ani . Pana la acesta data are activitate , deci contul 121 are sold (pierdere). Intrebarea mea este daca in 2010 trebuie sa faca inregistrarea 1171 = 121.analitic 2009
Răspuns la discuția achizitii intracomunitare
Am descarcat programul la declaratia 390 si nu este chiar asa de speriat. M-am descurcat. Multumesc frumos!