In luna iunie am facut o inregistrare incorecta in contabilitate , la o factura de vanzare marfuri.Factura era in valoare de 4607 lei si a fost inregistrata direct pe tva ( 4111= 4427).
S-a transmis decontul completat eronat la randul 9:
339501 (baza) 86087 (tva)
Cei de la finante au spus ca trebuie sa platesc tva-ul inregistrat in plus si sa vin cu regularizari in luna iulie.
Corect ar fi trebuit sa inregistrez , in luna iunie, urmatoarele sume:
343216 (baza) 82372 (tva)
Ce voi completa in luna iulie la randul de regularizari (rd 16)?
Pentru a indrepta situatia ar trebuie sa inregistrez urmatoarele sume:
3715 (baza) -3715 (tva)
Este corect?
In opinia mea, avand in vedere faptul ca completarea decontului a fost eronata, cel mai bine ar fi sa faceti o cerere de corectie a decontului de TVA aferent lunii iulie, la care veti atasa:
*decontul depus pentru luna iulie;
*decontul corectat pentru luna iulie;
*jurnalele de vanzari si cumparari aferente lunii iulie;
*balanta de verificare aferenta lunii iulie.
In cerere veti solicita corectarea fiecarui rand din decontul de TVA asupra caruia veti interveni. Ex; La randul 17, baza TVA in suma de 10.000 lei se modifica la 10.500 lei.
Am depus dosar cu toate documentele specificate de dvs; raspunsul celor de la finante a fost ca eroarea nu este una materiala , drept urmare necesita plata sumei de 3715 lei si recuperarea acestei sume prin regularizare in luna iulie.
Deci , iata-ma , in fata situatiei delicate de a completa randul de regularizari... Daca completez cum am mentionat mai sus , pe cumulat , deconturile iunie si iulie furnizeaza informatia corecta. Teama mea este de o noua recipisa cu eroare datorita bazei 3715 , iar tva-ul de -3715 lei...
Rambursare tva
lilicu
in decontul lunii aprilie 2013 am gresit decontul de tva . Nu am trecut sume nici la tva colectat si nici la tva deductibil. Am solicitat rambursare de tva si ... (vezi toată discuția)
Erori d 300
ContSters285233
Buna ziua,
Azi am depus un decont de TVA online si in recipisa am primit ca si eroare rd. 38. Am mai incercat sa depun din nou declaratia dar in recipisa a ... (vezi toată discuția)