avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creare rezerva legala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creare rezerva legala

Buna ziua.
O societate are capital social la inceputul anului 2018 de 100.000 lei; rezerva legala 20.000 lei. In anul 2018 , societatea majoreaza capitalul social la 150.000 lei. Pentru diferenta de 50.000 lei societatea nu inregistreaza rezerva legala , calculata in conditiile legii. Intrebarea este daca societatea poate constitui rezerva legala in anul 2019. Este obligatoariu sa creeze rezerva legala in anul 2018?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: anitu , utilizator 10:22, 10 Aprilie 2019
Vin cu completarea ca profitul aferent anului 2018 este folosit pentru acoperirea pierderii din anul precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare pierderi din rezerve dynres dynres Care solutie este mai buna, sa compensez pierderile pe 2008 din rezerve si sa platesc impozit pe profit pe primul trimestru 2009 sau sa reportez pierderile si ... (vezi toată discuția)
Acoperirea pierderii din anul precedent Flavius1984 Flavius1984 In cazul in care societatea înregistrează pierderi, datorită unui mediu economic nefavorabil . Eu m-am gandit la o varianta, insa nu stiu cat de corect ... (vezi toată discuția)
Profit contabil & profit fiscal mony_a mony_a as vrea sa stiu daca la repartizarea profitului/pierderi in 2012 chelt nedeductibila din anul 2011 ramane nedeductibila si in 2012.se face nota contabile sa ... (vezi toată discuția)