Ne-am mutata de curand intr-un bloc neizolat termic. Asociatia de proprietar strage bani pentru izolatea blocului de cca. 2 ani dar o sa mai treaca cativa ani pana o sa se stranga banii necesari pt izolarea blocului. Si noi am platit deja de cateva luni dar am vrea sa stim daca o sa vrem sa izolam noi apartamentul nostru pe banii nostri o sa putem sa cerem inapoi banii dati in avans si o sa primim autorizare pt asa ceva ?
De 4 luni am cumparat la parterul unui bloc un apartament ! Blocul nu este izolat termic si sub fiecare geam pe suprafata apartamentului la fatada blocului a cazut tencuiala pana la caramida ! As vrea sa intreb oare cine suporta cheltuielile renovarii la fatada blocului, noi proprietarii apartamentului sau se poate din fondul de reparatie a blocului daca exista asa ceva ?!
Sotia a lucrat 15 ani fara intrerupere pana in luna mai 2016 cand a fost trimis in somaj ! Noi am vrea sa avem un copil cat mai repede. Am vrea sa stim :
- daca ramane insarcinata in perioada somajului, o sa primeasca indemnizatia de maternitate de la stat la fel ca si cum ar fi iesit in maternitate de la locul de munca ?
- ar trebui sa se angajeze si numai dupa un an de lucru sa ne gandim la conceperea unui copil, ca sa nu pierdem indemnizatia de la stat ?
- daca ramane insarcinata in perioada somajului si intre timp se angajeaza si acolo lucreaza doar cateva luni si intra in maternitate atunci pierde din indemnizatie, sau pierde locul de munca ?
Va rog sa ne spuneti cum ar fi mai bine, pt ca vrem (din toata inima) sa avem un copil dar nu stim prea bine legile si nu vrem sa ramanem si fara loc de munca si fara bani si fara indemnizatia de la stat care se da pt maternitate !
(Sotia a avut salariul minim pe economie 700 lei net si cca. 1000 lei brut. Acum are 440 lei somajul) !
Va multumim !
Sotia a ramas insarcinata in perioada somajului (este in prima luna de sarcina)! Va rog sa-mi spuneti ce indemnizatie o sa primeasca de la stat, cat o sa piarda daca nu intra in maternitate direct de la locul de munca. Oare trebuie sa gaseasca rapid un alt loc de munca ca sa nu piarda indemnizatia. ( a lucrat 14 ani la o firma si a fost dat afara cu motivul de reducere de personal pt reorganizarea firmei ) Multumesc
Am cumparat recent un apartament care necesita renovare dar nu mai am bani si am decis sa-l vand ! Se poate vinde apartamentul imediat dupa cumparare ? ( toate actele sunt in regula )
Buna ziua ! La locul meu de munca s-au facut disponibilizari si din nefericire si eu am ramas fara loc de munca dar cu somaj. Vreau sa va intreb daca raman insarcinata si o sa nasc (o sa devin mama) in timpul perioadei de somaj ce fel de indemnizatie o sa primesc ? Sau daca in timpul perioadei de somaj gasesc un loc de munca si sunt insarcinata si o sa nasc dupa doar cateva luni de zile de lucru ( iar intrerup serviciul) atunci ce fel de indemnizatie o sa primesc ? Sau daca raman insarcinata la cateva luni dupa ce m-am angajat (din somaj) la noul loc de munca si o sa nasc inainte sa lucrez 12 luni de zile o sa primesc indemnizatie de copil ( sau numai alocatia pt copii o sa primesc ) ? Multumesc