avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Activitate chivas314159

Activitate chivas314159

Răspuns la discuția ore suplimentare fortate
Danke Diana. M-am lamurit.
Multumesc pentru raspuns Diana. M-ai lamurit oarecum. Uite:
1. Orele suplimentare au fost platite integral insa la descriere aparea "concediu neefectuat". E simplu: la plecare ai 5 zile de concediu de odihna neefectuat si 120 de ore de overtime. Ei iti platesc 5*8+120=40+120=160ore=20zile de concediu de odihna neefectuat.
2. Am pretentie pentru faptul ca am fost amenintat ca daca nu stau ore suplimentare, vor exista consecinte asupra carierei mele. Nu imi pasa asa mult de plata orelor suplimentare. Preferam sa stau si eu 8 ore si sa ma duc acasa sa ma relaxez in loc sa muncesc intre 10 si 12 ore. Pentru faptul ca am fost amenintat si am stat peste program desi imi doream sa plec de la munca am pretentii. Asa ca intrebarea e: pretentiile sunt legitime in fata legii?
Suma aferenta zilelelor de concediu pentru un program de ore normal pe care le-am acumulat a fost mult sub suma platita pentru "concediu neefectuat".

Cum l-as putea da in judecata pentru nerespectarea contractului de confidentialitate? Nu vad cum l-a incalcat. Dupa cum inteleg, angajatorul a incalcat legea necerandu-mi acordul anterior efectuarii orelor suplimentare si a trebuit sa stau peste program si mi-am pierdut din timpul pe care l-as fi folosit pentru mine. Asta si in plus faptul ca am fost amenintat ma deranjeaza enorm si pentru asta vreau sa plateasca.
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca e o neintelegere.

Sunt doua probleme:
1) Orele suplimentare au fost platite la plecare (mult peste o luna), dar nu am fost intotdeauna de acord sa le prestez. Ce daune pot recupera de la angajator?
2) Pentru a-mi recupera cartea de munca a fost nevoit sa semnez un contract de confidentialitate neremunerat: nu implica renuntarea la plata orelor suplimentare, ci doar spune ca sunt de acord sa pastrez confidentialitatea, altfel trebuie sa platesc daune, neprimind in schimb nici un fel de suma de bani sau alt avantaj material.
Salut,

Iata problema mea: am lucrat o perioada intr-o companie in care se face overtime la greu. Deseori am fost amenintat sa il efectuez, iar cand am zis ca le trebuie acordul meu pentru a face overtime mi s-a spus ca "nu e loc de mine aici". Evident nu de cineva pe o pozitie de management.

Mai erau presiuni din partea unor viitori manageri care incercau sa te oblige sa nu declari tot overtime-ul in aplicatia companiei de time management. Cum pe deasupra salariile erau si sunt mizere, mi-am dat demisia iar la plecare mi-a fost platit overtime-ul insa nu "defalcat" ... au bagat o suma "concediu neefectuat" si nu pot verifica calculul ei.

Stiam ca le trebuie acordul meu pentru overtime, dar nu m-am gandit foarte tare ce forma ia acest acord. La noul loc de munca, am aflat ca le trebuie acordul meu in scris anterior efectuarii orelor suplimentare, specificand data si numarul de ore care va putea fi efectuat.

Ce fel de despagubiri pot cere in mod rezonabil pentru ca am fost amenintat sa fac overtime, presupunand ca acest overtime s-a platit la plecare? Mai stiu ca lucrul de 12 ore, presupunea ore libere intr-o perioada recenta; nu a existat asa ceva.

In plus, pentru a mi se preda cartea de munca a trebuit sa semnez un contract de confidentialitate neplatit, pe care nu voiam sa il platesc fara a primi o suma de bani in schimb.
Răspuns la discuția Vecini violenti
Am fost asta seara, caci am fost plecat din oras, si mi s-a zis sa vin maine dupa-amiaza. Sa vad ce iese.
Răspuns la discuția Vecini violenti
Nu mai era decat prietena; iar la faza cu "cutitul" nu erau decat politistii. Erau doi dar erau cam tineri si plapanzi. Namila aia era mai mare (grasa) decat amandoi.
Discuție Vecini violenti
Salut,

Asta nu am crezut ca se poate intampla. M-am trezit zilele trecute cu o cucuoana vecina de scara care zbiera de la apartament, nu i-am zis nimic si cand m-am dus la lift il vad pe sotu ei vine si imi da una in fata. Desi ma puteam apara cu diverse mijloace, nu vreau sa risc un dosar juridic asa ca chem politia. Pana sa fac asta, mai ma trezesc cu vre-o doua la cap si scuipat.
Vine politia, imi ia relatarea si ma intreaba daca vreau sa depun plangere penala si ii fac dosar penal, sau sa ma impac cu ei. In tot acest timp amenintari cu moartea de la balcon.
Le zic ca depun dosar penal, dar o sa incerc sa ma impac cu ei.
Ma duc baietii la usa si tipa iese cu un fel de cutit (ceva piramidal ascutit) si mi-l pune in fata. Politia statea, iar amenintarile cu moartea continuau. Asa ca am decis sa plec, si apare o namila si impreuna cu sotul incep sa ma bruscheze in fata politistilor. Brusc, nu se mai face dosar penal si politaiu ma ameninta cu amenda pentru scandal. Politistul a trecut acolo ca "impacat".
1) Pot sa ii acuz pe politisti de ceva? Care e procedura?
2) Cum sa fac cu agresiunea? Vreau sa primeasca dosar penal pentru agresiune cum consider ca e normal. Am martor prietena mea. Loviturile nu mi-au lasat urme.
3) Cum sa tratez "amenintarile cu moartea". Se condamna la noi asa ceva? Pot fi politistii folositi ca martori?
4) Daca baietii devini violeti in urma reclamatiei ce se poate face pe cale legala? Daca il ranesc aparandu-ma, la ce sa ma astept dpdv legal?

Pentru mine, nu este o problema partea financiara a unei judecati.

EDIT: 5) Daca astept o "recidiva" sau o amenintare care vine peste x luni, ce s-a intamplat acum mai conteaza dc nu fac nimic?
Mersi Tana.

Cred ca ai dreptate. Si prietena iti multumeste =D>

EDIT: am sunat si asa e. Angajatorul nu a trimis actele.
Răspuns la discuția mostenitori fara mostenire
Salut.

Nu sunt avocat si nu vreau sa il critic pe tatal tau dar sunt curios cum a dat banii si nu a facut actele:
- a luat x sute de mii EUR cash, i-a dat in mana proprietarului si i-a zis facem noi actele alta data?
- I-a livrat prin OP bancar? Daca da extrasul de cont ar trebui sa fie dovada, nu?

Cronologic vorbind, ordinea fireasca a lucrurilor e sa semnezi un contract, apoi sa il platesti. Asa ca de unde sti ca nu exista nici un act?