buna ziua, numele meu este anca si actulamente locuiesc la chicago . in urma cu 2 luni, tatal meu a decedat in urma unui accident. parintii mei erau divortati si tatal meu se recasatorise cu alcineva de numai 6 luni. cand a murit tocmai vanduse o casa si cumparase alta . pentru noua casa a dat banii , dar nu a apucat sa faca actele cu vanzatorul. actuala sotie in timp foarte scurt a incheiat contractul de vanzare -cumparare , specificand in contract ca o terta persoana din familia ei a facut o donatie catre ea ca sa cumpere casa. tatal meu a platit integral casa. nici nu ne-a adus la cunostinta ce vrea sa faca. eu si cu fratele meu suntem mostenitori , impreuna cu ea, dar acum in situatia asta , e ca si cum nu mai exista nimic pe numele tatalui meu . am trimis o procura de la consulatul de la chicago unui unchi din romania sa se ocupe de tot.
intrebarea mea este : mai avem sanse la mostenire, dupa actulfacut de ea in mos abuziv? ce avem de facut?
mii de multumiri pentru tot,anca
Parerea mea e sa incerci in instanta sa anulezi actul de vanzare-cumparare.
Cumparatorul banuiesc c-a primit banii de la tatal tau inainte sa decedeze. Ar putea sa fie un martor in proces. Pe de alta parte se poate face dovada c-a vandut un alt imobil, iar banii obtinuti i-a folosit pentru cumpararea acestuia.
Buna. E o situatie atipica, dar pentru a da un raspuns ar mai trebui cateva detalii. Pana la aceasta data ati dezbatut succesiunea de pe urma tatalui. A fost inclusa in masa succesorala suma de bani de pe casa. Intr-adevar o solutie ar fi anularea contractului de vanzare cumparare, pentru a putea aduce in masa succesorala si a acelui imobil. S unt mai multe probleme de drept aici de dezbatut. Oricum e o speta interesanta.
Daca chiar doriti,se poate elibera un certificat de calitate de mostenitor,daca nu mai exista nimic in patrimoniul defunctului.Pe de alta parte va trebui solicitata anularea partiala a contractului de vanzare cumparare incheiat de mama vitrega.Oricum,de admirat mama vitrega,s-a miscat ca la carte;)
Nu sunt avocat si nu vreau sa il critic pe tatal tau dar sunt curios cum a dat banii si nu a facut actele:
- a luat x sute de mii EUR cash, i-a dat in mana proprietarului si i-a zis facem noi actele alta data?
- I-a livrat prin OP bancar? Daca da extrasul de cont ar trebui sa fie dovada, nu?
Cronologic vorbind, ordinea fireasca a lucrurilor e sa semnezi un contract, apoi sa il platesti. Asa ca de unde sti ca nu exista nici un act?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Succesiune
eva_celebrity
Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici ... (vezi toată discuția)