buna ziua, numele meu este anca si actulamente locuiesc la chicago . in urma cu 2 luni, tatal meu a decedat in urma unui accident. parintii mei erau divortati si tatal meu se recasatorise cu alcineva de numai 6 luni. cand a murit tocmai vanduse o casa si cumparase alta . pentru noua casa a dat banii , dar nu a apucat sa faca actele cu vanzatorul. actuala sotie in timp foarte scurt a incheiat contractul de vanzare -cumparare , specificand in contract ca o terta persoana din familia ei a facut o donatie catre ea ca sa cumpere casa. tatal meu a platit integral casa. nici nu ne-a adus la cunostinta ce vrea sa faca. eu si cu fratele meu suntem mostenitori , impreuna cu ea, dar acum in situatia asta , e ca si cum nu mai exista nimic pe numele tatalui meu . am trimis o procura de la consulatul de la chicago unui unchi din romania sa se ocupe de tot.
intrebarea mea este : mai avem sanse la mostenire, dupa actulfacut de ea in mos abuziv? ce avem de facut?
mii de multumiri pentru tot,anca
Parerea mea e sa incerci in instanta sa anulezi actul de vanzare-cumparare.
Cumparatorul banuiesc c-a primit banii de la tatal tau inainte sa decedeze. Ar putea sa fie un martor in proces. Pe de alta parte se poate face dovada c-a vandut un alt imobil, iar banii obtinuti i-a folosit pentru cumpararea acestuia.
Buna. E o situatie atipica, dar pentru a da un raspuns ar mai trebui cateva detalii. Pana la aceasta data ati dezbatut succesiunea de pe urma tatalui. A fost inclusa in masa succesorala suma de bani de pe casa. Intr-adevar o solutie ar fi anularea contractului de vanzare cumparare, pentru a putea aduce in masa succesorala si a acelui imobil. S unt mai multe probleme de drept aici de dezbatut. Oricum e o speta interesanta.
Daca chiar doriti,se poate elibera un certificat de calitate de mostenitor,daca nu mai exista nimic in patrimoniul defunctului.Pe de alta parte va trebui solicitata anularea partiala a contractului de vanzare cumparare incheiat de mama vitrega.Oricum,de admirat mama vitrega,s-a miscat ca la carte;)
Nu sunt avocat si nu vreau sa il critic pe tatal tau dar sunt curios cum a dat banii si nu a facut actele:
- a luat x sute de mii EUR cash, i-a dat in mana proprietarului si i-a zis facem noi actele alta data?
- I-a livrat prin OP bancar? Daca da extrasul de cont ar trebui sa fie dovada, nu?
Cronologic vorbind, ordinea fireasca a lucrurilor e sa semnezi un contract, apoi sa il platesti. Asa ca de unde sti ca nu exista nici un act?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Succesiune
eva_celebrity
Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Braocan
Buna seara, am cateva nelamuriri pentru care as avea nevoie de indrumare in ceea ce priveste succesiunea. Vrem sa inaintam actele pentru mostenire dupa doua ... (vezi toată discuția)