buna seara! am uirmatoarea situatie legata de o succesiune si va rog sa ma ajutati cu un raspuns:in anul 2018 s-a facut o intelegere familiala de comun acord ca unul dintre fatii din familie sa primeasca o parte din terenul familiei iar celuilalt frate sa ii ramana locuinta parinteasca. In anul 2020 tatal nostru a decedat iar acum fratele care a primit respectivul teren(partea lui de mostenire) vrea sa impartim locuinta parinteasca. Se poate face ceva legal in acest sens? se poate contesta acel act de vanzare/cumparare a terenului? multumesc anticipat!
Părinții trebuiau să vă facă și dvs contract de întreținere pentru a vă rămâne integral casa.
Puteți contesta acel contract daca a fost făcut fictiv fără plata reala a contravalorii terenului.
chiar daca dovediti ca e o donatie, terenul nu se intoarce in masa succesorala, ci doar o suma de bani daca se incalca rezerva succesorala a restului de mostenitori.
Mergeti la un avocat cu actele.
Oricum ar fi, nu il puteyi impiedica sa participe la mostenire. Faceti in asa fel incat sa i se atribuie casa fratelui la care trebuia sa ajunga acea casa si ii dati sulta avarului pt cota sa.
Terenul are act de vanzare cumpărare dar fără bani ! Noi am vrut sa îl ajutam și am făcut înțelegerile verbale ce si cum raman ca nu s-a gândit nimeni ca tatăl meu va deceda