avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate vasisimopasa

Activitate vasisimopasa

Problema este că Președintele și ceilalți membrii ai Asociației de proprietari la care eu încă nu mi-am exprimat dorința sa fac parte, se cunosc de peste 40 de ani și sunt un fel de pool sau organizație mafiotă)). Au ocupat boxa, uscătoria, spațiul de pe lângă bloc, probabil că au rămas la ideea că sunt la ei pe tarla. In contractul de vânzare cumpărare am clar scris că am cota de 15 din spațiile comune și plătesc impozit anual separat de cel pentru imobil ( o sumă derizorie ce-i drept, 12 Ron ). Mă uimește faptul că, deși proprietar cu drepturi depline, care a achiziționat imobilul cu bani cash, trebuie să fiu la cheremul unor oameni incivili, inculți, și automat răutăcioși, care de fapt au dobândit aceste apartamente de la stat. Este frustrant și anormal așa ceva și faptul că nu există o autoritate specifică care să intervină în astfel de cazuri este de neacceptat. Repet, mi-am cumpărat un imobil de care nu sunt lăsată să mă bucur deși am acest drept.

ynocentta a scris:

Asociatia de proprietari prin regulamentul de ordine interioara decide reguli generale pentru modalitatea de utilizare parti comune condominiu
Conform disp L nr 196/2018 niciun proprietar nu detine dreptul legal sa utilizeze exclusiv partea comuna de condominiu decat cu acordul vecinilor al asociatiei de proprietari-prin incheierea de contract de locatiune sau de folosinta
Politia locala nu are competente sa se implice in solutionare astfel de spete este bucataria interna a asociatiei de proprietari

Buna ziua, m-am mutat in urma cu 5 ani într-un bloc care are spatiu verde de ul sau. Vecinii de la parter au pus gard și porți închise cu cheia și refuza sa ne de-a cheile pt a avea și noi acces în cazul în care ne cade ceva in gradina, sau orice alt incident neprevăzut. Menționez că și-au plantat flori și uda gradina cu apa de la subsol, au depozitat niste acareturi inestetice, etc.Ma interesează să știu ce trebuie sa fac și unde pot depune o plângere pentru a obține cheia sau pentru a desființa poarta/porțile respective. Atunci când plătesc impozitul imobilului plătesc și o sumă pentru teren in folosință care bănuiesc că este acesta în cauză. Va mulțumesc anticipat!
Problema este aceea ca, in pofida faptului ca pauzele pt mersul la toaleta nu pot fi contorizate ( cel putin din bun simt ), totusi mie mi-au fost taiate din salariu 21, 28 si 5 min pe motivul prea multe pauze de mers la baie...
Eu mentionez faptul va sunt fericita posesoare a 3 rinichi si vreo 3 hernii pe coloana vertebrala ( lombar, cervical ), deci am nevoie mai des la toaleta si trebuie sa ma ridic mai des de la PC deoarece ma doare spatele ( avem scaune ff incomode si chiar nesigure dat fiind faptul ca au cazut de pe ele mai multi colegi ).
Eu doresc sa fac sesizare la Inspectoratul Muncii, mai ales pt hartuire morala si pt retinerea din salariu a celor approx 50 de min nejustificat.
Puteti sa-mi sugerati cum pot proceda?
Buna ziua, doresc sa stiu daca sunt reglementate in codul muncii pauzele pt nevoi fiziologice si pauzele de relaxare al ochilor, spatelui, etc. pe timpul desfasurarii activitatii la birou, norma de 6 h. In contract am prevazute doua pauze a cate 10 min fiecare.Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Mail asociatie locatari
Multumesc de 1 milion de ori!!!
Oricum nu ma las intimidata! Se incearca intimidarea peste tot, dar cu mine nu le merge!!!
Sper sa se trezeasca tot mai multi romani, asa zice si imnul ))))
Răspuns la discuția Mail asociatie locatari
Pt ca nu vreau sa ma conformez unui presedinte de bloc))) manipulat de administrator care abereaza..Mai am un apartament,in alt bloc,care accepta emailul ca forma de comunicare,va chiar o prefera...iar atunci cand am scris hartii,adica cererea de aderare la asociatie,a disparut fara urma...Iaca de ce!!!

Victor Brosser a scris:

Daca in legea 230/2007 scrie, "g) informarea trimestriala, in scris sau prin posta electronica, a proprietarilor, membrii asociatiei de proprietari", ce este interpretabil?
Daca scria: La solicitarea scrisa sau prin posta electronica a proprietarului, presedintele ........ are obligatia sa elibereze in scris sau prin posta electronica......, atunci era altceva!!!
Dvs de ce refuzati sa scrieti o sesizare sau o cerere?
Presedintele este acoperit de lege, dvs. nu!

Răspuns la discuția Mail asociatie locatari
Tocmai asta este problema.Cererea mea scrisa pe HARTIE a disparut,Nu mi-a dat nr de inregistrare,nimic.De aceea mailul este cel mai bun mijloc de comunicare cu dansii,astfel nu au cum sa ma ignore.In ceea ce priveste proprietarul, cu siguranta este acelasi care a semnat cererea de aderare,adica eu.Ideea este urmatoarea:
1. nu este ok sa nu fie acceptata forma scrisa in format electronic,suntem in 2018 totusi, nu accept asa ceva!
2.nu sunt de acord cu aceste asociatii de proprietari care chiar nu isi au rostul,oricum minoritatea se supune majoritatii...pe bune?adica eu cumpar un apartament pe care comanda altii iar mie imi ramane doar sa ma conformez la bine si la rau?dar drepturi nu avem?doar indatoriri?eu propun sa fie desfiintate astfel de pooluri de țațe.
3.doresc doar sa fie afisat pe tabelul intretinerii, la fiecare apartament,, cat fond rulment si reparatii are fiecare apartament la momentul afisarii intretinerii.trebuie sa fie transparenta.
4.am sa fac demersurile necesare si am sa castig, eu am sa scriu in ce format doresc, atata timp cat acest lucru nu aduce niciun prejudiciu sau ofensa nimanui...traiesc democrat! Sorry!!
Va multumesc tuturor pt binevointa cu care mi-ati raspuns!
Răspuns la discuția Mail asociatie locatari
Legile sunt interpretabile....