avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate laura_todirita

Activitate laura_todirita

Buna seara. Sotul meu, diagnosticat cu cancer din anul 2017, urmeaza in Turcia din mai 2018 tratamente de chimioterapie si radioterapie. Putem obtine rambursare de la CNAS pentru costurile din aceasta perioada?
Răspuns la discuția Concediu medical
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Solicitati-le fostilor angajatori adeverinta cu veniturile realizate si cu numarul de zile de concediu medical avut pe perioada respectiva.
Apoi le prezentati angajatorului dvs., dupa care va puteti lua concediu medical.

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea urmatoarei probleme: la actualul loc de munca sunt angajata din decembrie 2018. Luna aceasta am nevoie de concediu medical, iar angajatorii mi-au spus ca ei nu imi pot plati ca am putin timp de cand lucrez la ei si m-au trimis la fostii angajatori. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? Cum sa merg la fostii angajatori daca nu mai lucrez la ei din noiembrie 2018? Care imi sunt drepturile?
Buna seara. Am fost casatorita cu un cetatean roman in 2006 si am divortat de acesta in 20016, in Spania unde eram stabiliti. In timpul procesului de divort am ramas insarcinata cu actualul partener si am nascut in iulie 2017. In ianuarie 2017 a trebuit sa deschid proces de divort si in Romania pentru a reveni la numele de inainte de casatorie. Sentinta s-a dat in iunie 2017 (divortul a fost de comun acord). La inceputul lui octombrie am venit in tara cu copilul cu un titlu de calatorie eliberat de Consulatul Romaniei in Madrid, valabil doar pentru a intra in Romania. Aici am incercat sa-i fac certificat de nastere si mi se cere sa fac tadare de paternitate deoarece legea il considera pe fostul sot ca fiind tatal copilului. In acest caz, cum ma pot intoarce eu acum in Spania, copilul avand doar Certificatul International eliberat de statul spaniol?
Răspuns la discuția Concediu prenatal
Va multumesc!
Buna ziua! Sunt insarcinata in 7 luni, si am contract de munca determinat pana pe 30 iunie 2016 (lucrez aici de pe 12 ianuarie2015), urmand ca de pe data de 22 iunie 2016 sa intru in concediu prenatal. Ce se intampla cu mine dupa data de 30 iunie, avand in vedere ca nu mi se va mai prelungi contractul de munca? Unde voi depune lunar adeverinta de la medicul de familie? Cine ma va plati pe mine? De unde imi voi lua eu banii?