avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua! Sunt insarcinata in 7 luni, si am contract de munca determinat pana pe 30 iunie 2016 (lucrez aici de pe 12 ianuarie2015), urmand ca de pe data de 22 iunie 2016 sa intru in concediu prenatal. Ce se intampla cu mine dupa data de 30 iunie, avand in vedere ca nu mi se va mai prelungi contractul de munca? Unde voi depune lunar adeverinta de la medicul de familie? Cine ma va plati pe mine? De unde imi voi lua eu banii?
Cel mai recent răspuns: laura_todirita , utilizator 14:07, 13 Iunie 2016
1. Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata va inceta de drept la data de 30 iunie, indiferent de situatia in care va aflati la acea data.

2. Aveti doua posibilitati:

a) - Sa va inregistrati la Agentia de Somaj, daca indepliniti conditiile, unde veti depune si certificatele medicale care va vor fi platite de Agentia de Somaj.
- Apoi cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

b) - Dupa incetarea CIM depuneti certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care le va plati.
- Apoi depuneti actele la Primarie pentru indemnizatia pentru CCC.
- Luati legatura cu CJAS sa va spuna ce acte sa prezentati la prima depunere de certificat medical.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dupa incetarea contractului de munca pe perioada determinata ancaolari ancaolari Buna ziua Sunt angajata cu Contract de munca pe perioada determinata pentru 29 luni (03.06.2014 - 21.11.2015) si sunt insarcinata in 19 ... (vezi toată discuția)