avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Activitate adamynas

Activitate adamynas

Bună ziua ! În urma unei executări silite, am formulat contestație la executare, solicitând și și suspendarea executării. Am plătit taxa de timbru și cauțiunea stabilite de instanță dar am timbrat tardiv, motiv pentru care mi-a și fost respinsă contestația.( ca netimbrată). Întrebarea mea este : pot cere restituirea taxei de timbru având în vedere că nici nu s-a intrat pe fondul cauzei,ci cererea s-a considerat netimbrată ? Pot cere restituirea cauțiunii ? Cum ? Mulțumesc mult !
Este supusă noului Cod. Mă gândesc că, totuși, procesul nici măcar nu a început. Taxa de timbru pentru ce am plătit-o dacă acțiunea a fost anulată ca netimbrtă( Nu am timbrat-în termen) Mulțumesc.
Bună ziua ! Am depus cauțiune pentru suspendarea executării silite dar contestatia la executare a fost respinsă pentru că am timbrat-o tardiv. Îmi pot recupera caiuțiunea? Dar taxa de timbru ? Cum procedez ? Mulțumesc pentru ajutor.

Bună ziua. În urma unui credit scadent ( contract încheiat cu CETELEM pe perioada 2007-2012) șiI preluat de firma de recuperare SECAPITAL prin KRUK,, un executor judecătoresc a obținut încuvIințarea executării silite și mi-a instituit poprire pe salariu în luna mai 2016. Deja mi s-a oprit prima rată.
În data de 26 mai am formulat contestație la executare invocând prescripția extinctivă de 3 ani( art 2500 C cât și lipsa calității procesuale active a SECAPITAL conform deciziei nr 9/2016 ICCJ și art 82 și 84 din C proc civ.
Astăzi, 13 iunie 2016, am primit proces verbal de sechestru asupra autoturismului. cu solicitarea ca în termen de 5 zile să predau bunul, cheile și actele la sediul executorului.Menționez că suma pentru care s-a instituit executarea silită este de 3000 lei.
Vă rog îndrumați-mă cum pot proceda pentru desființarea sechestrului pe mașină. ( Dacia Logan an fabricație 2006 pe persoană fizică și ce se întâmplă dacă eu, fiind din provincie nu merg la București să predau mașina, așa cu mi s-a cerut. Asta presupune o cheltuială. Situația mea financiară este extrem de modestă, am doi copii minori și fiecare leu contează.Este singura mașină deținută.
Mulțumesc mult.
Bună ziua. În urma unui credit scadent ( contract încheiat cu CETELEM pe perioada 2007-2012) șiI preluat de firma de recuperare SECAPITAL prin KRUK,, un executor judecătoresc a obținut încuvIințarea executării silite și mi-a instituit poprire pe salariu în luna mai 2016. Deja mi s-a oprit prima rată.
În data de 26 mai am formulat contestație la executare invocând prescripția extinctivă de 3 ani( art 2500 C cât și lipsa calității procesuale active a SECAPITAL conform deciziei nr 9/2016 ICCJ și art 82 și 84 din C proc civ.
Astăzi, 13 iunie 2016, am primit proces verbal de sechestru asupra autoturismului. cu solicitarea ca în termen de 5 zile să predau bunul, cheile și actele la sediul executorului.Menționez că suma pentru care s-a instituit executarea silită este de 3000 lei.
Vă rog îndrumați-mă cum pot proceda pentru desființarea sechestrului pe mașină. ( Dacia Logan an fabricație 2006) Este singura mașină deținută.
Mulțumesc mult.