avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Activitate olteanutinca

Activitate olteanutinca

Multumesc pentru raspuns !
Multumesc! Sa inteleg ca a iesi mai devreme cu 5 ani inainte varstei de pensionare de 65 de ani poti opta,dar fara a fi penalizat Penalizare in ce stadiu se aplica asta daca mai exista pensie anticipata cu penalizare?
Buna ziua ! Potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare cu privire la pensionarea anticipata .Am 52 de ani ,si 30 de ani de vechime contributivi .Cand pot iesi la pensie anticipata ? Sau mai bine spus la 35 de ani vechime contributivi pot iesi la pensiaanticipata ,atunci avand varsta de 57 ani? Multumesc!
Multumesc !
Buna seara !Potrivit noii legi, pentru perioadele de cotizare în condiții deosebite sau speciale se acordă perioade suplimentare, care constituie stagiu de cotizare în condiții normale, după cum urmează:

patru luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă;
șase luni pentru fiecare an lucrat în condiții speciale de muncă
Lucrez in cadrul DGASPC pentru conditii deosebit de periculoase se primeste un spor de 50 % ,doresc sa stiu daca
aceasta lege pensiilor asa cum este extras mai sus din ea se poate aplica si in cazul celor care muncesc si ptr care primesc spor ptr conditii deosebit de periculoase ? Adica 4 luni pentru fiecare an lucrat in conditii deosebit de periculoase ! Multumesc !
Multumesc!
Buna ziua ! In contextul legii nr 154 /2021 cu modificarile si competarile articolelor,eu fiica celui deportat in per 1940-1945 ,tatal meu fiind atunci minor,nascut in Bulgaria si beneficiind la randul lui,incepand din 2002 , de acea indemnizatie pe ani de stramutare conform legii 189/2000.Acum revin cu intrebarea ,noi copii lui ,urmas dupa tatal meu avem acum calitatea de beneficiar in contextul actual al Legii 154/2021 , Pot merge la casa de pensii teritoriala pentru depunerea cererii privind stabilirea calitatii de beneficiar? Multumesc mult!
Bună ziua! Dacă tatăl meu a beneficiat de pensie în baza legii 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate, deportate,conform legii promulgate la 15 07.2020 de Klaus Johannis, privind completarea Decretului - lege nr. 118/1990,constand în acordarea unei indemnizați lunare de 500 lei. Eu, copilul lui pot beneficia de aceasta indemnizație conform actualului decret?
Discuție Documente ANRP
Ce documentație trebuie trimisa catreANRP în cazul decesului tatălui meu pentru întrarea în posesie a celorlalte titluri de plata ce urmează a fi emise? Menționez ca succesiunea este făcută, suntem 3 moștenitori cote egale. Mulțumesc frumos!
Ce documentație trebuie trimisa catreANRP în cazul decesului tatălui meu pentru întrarea în posesie a celorlalte titluri de plata ce urmează a fi emise? Menționez ca succesiunea este făcută, suntem 3 moștenitori cote egale. Mulțumesc frumos!