Mi-am cumparat un teren la munte ca sa construiesc o casa de vacanta.
Vecinul de alaturi care avea o curte foarte mare a constituit pe langa proprietatea mea servitute de trecere pentru vreo 10 parcele vandute ulterior din terenul sau .
Acest drum va avea o latime de 6 m si o adancime de aproape 100 m pe langa gardul meu .
Intrebarea mea este daca la la constituirea acestui drum era necesar si acordul meu ca vecin?
Adica e chiar rau ... eu vreau sa am liniste si altii isi fac drum de trecere chiar sub fereastra mea(vorba vine...)
Si culmea e ca toate cele zece parcele vor avea in viitorul apropiat case in constructie, deci camioane cu materiale de constructii , trafic greu si zgomot .
Exista vreo solutie ?
Mentionez ca deschiderea vecinului este foarte mare , peste 50m la strada principala pe care i-a pastrat .EL avea astfel posibilitatea ca cei 6 m servitute de trecere sa-i faca si in alta parte, nu neaparat lipit de gardul meu.
gata, am intrebat !
pretul e de 25 ron pt declaratie
intr-adevar, mai e nevoie si de certificatul de deces.
Momentan doar de declaratie e nevoie, caci bunicul nu accepta sa discutam despre impartirea apartamentului si despre cota ce ne revine dupa decesul bunicii , atata timp cat mai este si el in viata .
Cu atat mai multne refuza implicarea in orice chestiune ce tine de administrarea imobilului , si credem noi ca e nevoie de declaratia amintita.
Cam cat costa o declaratie data in fata notarului de acceptare a succesiunii in termenul de 6 luni de la decesul unei persoane?
si ce acte ar fi necesare?e suficient buletinul declarantului?
Multumesc mult pentru lamuririle date , acum cam am idee despre ce e vorba .
Au fost foarte utile discutiile de pe acest forum in privinta uzucapiunii
Faceti treaba buna aici .
Continuati.... mult succes!
CE ZICETI? E SI ASTA O SOLUTIE?
Daca ma da in judecata unul dintre vecinii terenului in discutie revendicandu-si o portiune de teren de la noi din teren si apoi invocam uzucapiunea pe calea exeptiei pentru surplusul de 180 mp ?
E mai usor de rezolvat asa actiunea in instanta, decat sa cautam mostenitorii unui vanzator de acum 60 de ani ?
pai asta e, ca nu prea stiu pe cine chemam in judecata.
Parat cred ca va fi mostenitorul celui care ne-a vandut terenul acum 60 de ani .
Si singurul titlu de proprietate pe terenul respectiv il avem noi ,numai ca in titlu apar 1200 mp iar in realitate sunt 1380 mp .
Cadastru vreau sa se faca pt tot terenul posedat , adica sa prinda si diferenta de 180 mp surplus la masuratoare.
Asta incerc sa aflu :care actiune ar fi mai potrivita , ca sa nu ni se respinga, si sa ni se recunoasca dreptul pe 1380 mp asa cum posedam terenul in realitate.
Eu va multumesc ca incercati sa ma ajutati cu sfaturi , si va rog sa ma iertati daca am pus o gramada de intrebari legate de problema cu care ma confrunt, dar chiar nu am idee cum sa procedez ...
Am intrebat un avocat si mi-a zis sa merg pe legea 18 art 23 , adica sa declar ca terenul l-am dobandit de la stat pentru folosinta gospodareasca , asa am inteles eu, si astfel instanta ar trece peste lipsa actului prin care am dobandit terenul, si in hotararea pronuntata ar constata suprafata mai mare cu 180 mp decat in titlu.
Totusi mi-e frica ca in acest caz instanta ar pronunta o hotarare pe fi 1000 mp asa cum e trecut terenul in Registrul Agricol unde aparem prima data ca proprietari sau 1200 mp cum e trecut in titlu de proprietate acel teren..
Mentionez ca nu am nici o dovada a dobandirii terenului de catre bunicul meu, nici nu stiu cum as putea afla de la cine l-a dobandit
si totusi imi trebuie cadastru pe teren
concluzie?
Actiune prin care sa se constate ca am dobandit drept de proprietate si pe surplusul de 180 mp prin uzucapiune caci pentru uzucapiunea de 30 de ani imi trebuie doar CONDITIA POSESIEI .
Ce acte cere instanta in astfel de cazuri?
Nici chitanta de vanzare, daca o fi existat vreodata asa ceva nu avem...
Cred ca va fi greu sa aflam cine a vandut terenul acum 60 de ani...
parat ar trebui sa fie mostenitorii vanzatorului?
Ce as putea afla la primaria comunei?
Atat stiu ca terenul a fost trecut la lotul bunicului , ca apare in Registrul Agricol in 1959.
e sigur ca revendicare nu merge caci in cazul revendicarii PROPRIETARUL NEPOSESOR CHEAMA IN JUDECATA PE POSESORUL NEPROPRIETAR,
ACTIUNILE IN CONSTATARE LA CRAIOVA NU SE PREA ADMIT SI CRED CA NICI NU SE POATE FACE CACI ACTIUNEA IN CONSTATARE CONSTATA O STARE DE DREPT NU DE FAPT , IAR POSESIA PE UN SURPLUS DE 180 MP ESTE O STARE DE FAPT, DECI CLAR NU SE POATE INTRODUCE O ACTIUNE IN CONSTATARE
UZUCAPIUNEA PENTRU SURPLUSUL DE 180 MP CRED CA AR MERGE MAI BINE ,II POSED FARA TITLU DE 60 ANI,