avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate PODO

Activitate PODO

in cadrul acestui proces matusa mea poate fi obligata la cheltuieli de judecata ?
Matusa mea apare in proces in calitate de parat .Intrebarea este daca mai sunt bunurile ei avand in vedere ca nu a formulat si ea cerere de retrocedare la L 18 ? Pe actele de intrare la CAP apare ca terenurile au fost date sotului ei .,,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul caz -o matusa a mea a fost agresata de un vecin care a fost condamnat pentru tentativa de omor si obligat sa plateasca suma de 20.000 lei daune morale. Matusa a incercat cu ajutorul unui executor sa recupereze banii , executorul a gasit o suprafata de 2,5 ha teren pe numele vecinului -acesta avea titlu de proprietate pe terenul respectiv .
Acum matusa s-a trezit data in judecata de sotia vecinului care a formulat contestatie la executare si sa se constate ca mare parte din terenurile de pe titlul sotului sunt bun comun sau ca sunt terenurile ei primite ca zestre la nunta.
Se pare ca intradevar unele terenuri provin de la rudele ei ca zestre ei fiind casatoriti inainte de colectivizare.
Cerere de retrocedare a depus numai sotul ei la colectivizare el fiind cel ce a predat terenurile .
Va rog sa -mi spuneti cum se poate apara matusa mea in acest caz , ea riscand sa nu-si recupereze banii si nici cheltuielile de judecata din procesul de tentativa de omor. Va multumesc.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Acum 4 ani am facut cu fratii mei prin instanta o iesire din indiviziune conform unui titlu de proprietate , atunci am incheiat o tranzactie in fata instantei. Acum am vrut sa intabulez respectivul teren ce imi revenea si am aflat ca numarul de parcela este trecut gresit in titlu respectiv in tranzactie . Ce pasi trebuie sa fac pentru a remedia situatia aparuta.
Va multumesc.
inteleg ca acel teren este bun propriu al mamei mele este bun propriu, obtinut prin reconstituirea dreptului de proprietate in baza L 18/1991, iar fratii mei vitregi de la tata vitreg acum decedat vor obtine numai 1/4 din cele 2 ha de teren ?
sa inteleg ca sotul mamei mele, respectiv tatal meu vitreg, acum decedat prin copii lui, va lua din acel teren 1/2( cota sot supravietuitor) si apoi 1/4 din partea mamei?
Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Mama mea s-a recastorit , eu fiind singura fiica, tatal meu vitreg avea 3 copii din casatoria anterioara. Mama mea a murit in anul 2006 iar tatal meu vitreg in anul 2012.Mama mea are un titlu de proprietate pe numele ei cu o suprafata de 2ha 3540 mp. ( teren intravilan si extravilan).Mentionez ca respectivul titlu a fost eliberat prin reconstituirea dreptului de proprietate in baza L 18/1991 -terenul a fost dat la colectiv de mama mea si tatal meu natural cred ca in anul 1964-.Nu a fost facuta succesiunea dupa tatal meu natural-decedat in 1989, nici dupa mama mea nici dupa tatal meu vitreg.Acum doresc sa fac succesiunea dupa mama mea.Intrebarea este daca pot face acum succesiunea dupa mama mea , daca fratii vitregi au dreptul la aceasta mostenire si care ar fi cota acestora din acest teren.
Va multumesc.