Multumesc. Nu, nu se poate. Primăria nu o sa elibereze asa ceva. E vorba de un sat unde se cunosc intre ei iar casa este veche. Am mers numai pe cale legală, nu am solicitat nimic din ceea ce nu mi s-a cuvenit. Nu inteleg totusi exprimarea instanței.
Multumesc pt raspuns. Continuarea o găsiți mai jos:
Ulterior, s-a deschis si succesiunea asupra imobilului ( eu, cea care am cumparat terenul fiind unul dintre mostenitori). La momentul deschiderii succesiunii, mama mea, cea care mi-a vândut terenul era în viata. În urma dobîndirii cotei ei de 1/4 din masa succesorale, mi-a vândut si aceasta parte. În hotărârea instanței, ca exprimare avem asa:" atribuie intreg imobilul ce compune masa succesorale..." (adica mie), si cu plata sultelor către ceilalți mostenitori. Sulte plătite în prezent. Din hotărâre nu reiese ca sunt proprietar pe 1/2 din imobil, exprimarea fiind cea de mai sus ( intreg imobilul).Mama mea a decedat de curând. Punerea în posesie s-a făcut pe întreg imobilul. Primăria refuza recunoașterea mea ca unic proprietar. În opinia lor, sunt in cota de 1/2 cu mama mea, fapt care din nou ii da dreptul fratelui meu la moștenire din cota ei de 1/2. Sunt în ceață totala. Partea mamei mele de 1/2 Nu reiese din hotararea judecătorească. Mă interesează să stiu daca e greșită hotărârea prin exprimare cu atribuirea intregului imobil sau trebuia sa scrie atribuie cota de 1/2 ...." sau cum?
Multumesc anticipat
Buna ziua. Am cumparat anul trecut un teren intravilan. Pe titlul de proprietate scrie teren- curți, construcții. Intrebarea mea este următoarea ( imi cer scuze daca e absurda): vanzarea acelui titlu de proprietate include si construcțiile aferente? Va intreb asta deoarece primaria din localitatea respectivă refuza sa ma considere proprietar si pe casa de pe teren. Cel de la care am cumparat a decedat intre timp. Vanzarea s-a făcut prin tribunal. În Primărie figurez eu ca proprietar pe teren si defunctul pe casa de pe terenul meu. Oare nu e de la sine înțeles că s-a vandut si casa aferentă terenului? Multumesc pentru raspuns.
Multumesc inca o data! Intradevar,exprimarea mea din comentul de aici a fost gresita. In cerere am solicitat dar nu am scris un temei legal. O sa urmez intocmai ceea ce mi-ati spus
Multumesc din suflet pentru raspuns! Am uitat sa mentionez ca am depus si o cerere catre Primarie,cerere prin care ii rog sa imi arate motivul pentru care nu imi recunosc calitatea de proprietar pe intreg imobilul, si...nu am primit raspuns desi termenul legal este de 30 de zile pentru a da raspuns unei cereri. Eu am depus cererea la sfarsitul lunii martie.
Buna ziua.
Intampin o problema si as avea nevoie de raspunsul clar al unui avocat.
In urma cu 3 ani,mama mea a deschis succesiunea pentru casa parinteasca. Pentru cota bunicului de 1/2 din casa,mostenitorii sunt: bunica (in viata),mama si fratele ei.S-a incheiat succesiunea,fratele mamei s-a impotrivit pe tot parcursul procesului (cerea ca mama sa fie dezmostenita deoarece nu a locuit acolo ci venea doar in vizita sa ii aduca bunicii mancare si medicamente pentru ca el se ocupa de mama lui).
In urma unei expertize judiciare, s-a luat in calcul varianta de a fi atribuit INTREG IMOBILUL mamei mele,cu plata a cel putin 3 sulte (partea bunicii de 1/2 din casa si partea de 1/4 de pe urma bunicului meu,precum si partea de 3/8 a unchiului meu). Bunica,si-a vandut dreptul de mostenire de pe urma bunicului catre mama mea (contra unei sume de bani pe care a platit-o in fata notarului).
Din cauza neintelegerilor si a incapatanarii unchiului meu (s-a dat un IAP,cred ca pentru soaterea din indiviziune,unchiul asa sustinea,ca el sa fie singurul mostenitor de pe urma bunicului). In concluzie,mama a platit sulta catre unchiul,a cumparat partea bunicii iar primaria comunei respective,refuza sa ne elibereze certificatul de rol fiscal pentru intregul imobil. Ei considera ca mama are cota de 1/2 din imobil,cealalta jumatate fiind a bunicii(ceea ce ii va da si lui dreptul din nou dupa moartea ei),primaria refuza sa elibereze aceasta adeverinta de rol desi in hotararea instantei (definitiva de alfel) s-a atribuit intreg imobilul mamei mele cu mentiunea sa plateasca acele sulte (platite la momentul asta).
Ce pot face? V-am relatat cu lux de amanunte ca poate am inteles eu gresit,dar scrie clar,negru/alb,in varianta propusa de expert si cea stabilita de instanta ca este vorba si de cota de 1/2 a bunicii din casa si de 1/4 din cea ramasa de pe urma bunicului,precum si partea de 3/8 a unchiului. Vreau sa dau primaria in judecata sau sa le fac plangere penala. Gresesc eu? Mentionez ca ne judecam cu unchiul de 3 ani,suntem in executare silita cu el caci nu vrea sa paraseasca locuinta desi si-a primit banii pe partea de mostenire si pe casa ce o avea construita in aceeasi curte. Ce ma sfatuiti sa fac in legatura cu primaria? Simt ca mor cu dreptatea in mana.
PS: Am uitat sa mentionez ca primarul comunei este bun prieten cu unchiul.
Am inceput executarea silita pentru predare bun imobil. Respectivul a fost somat si a facut contestatie la executare. In acelasi timp,tot el m-a executat silit pe mine pe motiv ca nu vreau sa ii platesc sulta (eu am castigat in instanta casa parinteasca urmand sa il despagubesc cu o suma de bani si sa paraseasca imobilul). Executorul meu judecatoresc nu a precizat ca trebuie sa ii platesc suma ca sa il poata evacua,mi-a spus ca il someaza sa isi deschida cont bancar in care sa ii virez sulta. Acum.... eu am aflat din intamplare ca el ma executa silit prin alt executor judecatoresc,am luat contact cu acel executor al lui si am platit sulta in contul aceluia fara sa ma someze. Nici macar nu a apucat sa isi ridice actul de incuviintare silita din judecatorie. Intrebarea mea este-- eu datorez cheltuieli de executare chiar daca nu am primit somatie? executorul lui mi-a spus ca nu sunt obligata dar daca doresc pot sa ii depun in cont o suma de 2000 ron,am spus ca e prea mult apoi a spus ca sa ii pun macar 1500 ron. Am cerut un proces verbal prin care el a stabilit cheltuielile,nu mi-a dat,am cerut o incheiere de executare...nu mi-a dat. Eu am platit sulta iar cu dosarul meu de executare silita suntem in suspendare. Eu ce trebuie sa fac mai departe? La urmatoarea infatisare a dosarului meu voi face dovada platii,100% se va ridica suspendarea si il voi putea evacua. Sunt obligata sa fac contestatie la executarea lui desi am platit banii inainte sa primesc somatie? Nu mai inteleg nimic,banuiesc ca vina a fost a executorului meu deoarece a permis ca eu sa imi platesc sullta dupa evacuarea lui din imobil . Ce cerere trebuie sa fac catre executorul lui? Multumesc anticipat pentru raspuns.