Daca nu scrie in contractul de vanzare cumparare sau hotarare judecatoreasca faptul ca s-a transmis dreptul de proprietate si asupra constructiilor, acestea raman la fostul proprietar . Mergeti la un avocat sa va deschida o actiune ein instanta , in contradictoiruu cu mostenitorii fostului proprietar, pentru accesiune, hotarare prin care sa se constate dreptul de proprietate si asupra constructiilor.
Multumesc pt raspuns. Continuarea o găsiți mai jos:
Ulterior, s-a deschis si succesiunea asupra imobilului ( eu, cea care am cumparat terenul fiind unul dintre mostenitori). La momentul deschiderii succesiunii, mama mea, cea care mi-a vândut terenul era în viata. În urma dobîndirii cotei ei de 1/4 din masa succesorale, mi-a vândut si aceasta parte. În hotărârea instanței, ca exprimare avem asa:" atribuie intreg imobilul ce compune masa succesorale..." (adica mie), si cu plata sultelor către ceilalți mostenitori. Sulte plătite în prezent. Din hotărâre nu reiese ca sunt proprietar pe 1/2 din imobil, exprimarea fiind cea de mai sus ( intreg imobilul).Mama mea a decedat de curând. Punerea în posesie s-a făcut pe întreg imobilul. Primăria refuza recunoașterea mea ca unic proprietar. În opinia lor, sunt in cota de 1/2 cu mama mea, fapt care din nou ii da dreptul fratelui meu la moștenire din cota ei de 1/2. Sunt în ceață totala. Partea mamei mele de 1/2 Nu reiese din hotararea judecătorească. Mă interesează să stiu daca e greșită hotărârea prin exprimare cu atribuirea intregului imobil sau trebuia sa scrie atribuie cota de 1/2 ...." sau cum?
Multumesc anticipat
Buna ziua,
Da din experienta unei persoane care a fost in aceeasi situatie va pot spune ca este absurd dar se poate.
Mai mult decat atat, dumneavoastra va puteti intabula terenul si il puteti vinde mai departe, ciudat, tot fara cladiri, iar cel care va detine cladirea va putea fi obligat sa plateasca chirie.
Revenind, cred ca cea mai simpla cale este sa solicitati la Primarie o autorizatie de constructie si astfel sa spuneti ca ati construit dumneavoastra acea cladire.
Desigur, puteti merge si in instanta insa timpul, banii si nervii pe care-i pierdeti cu absurda legislatie Romaneasca nu ii mai recuperati.
Sper ca am fost de ajutor.
Multumesc. Nu, nu se poate. Primăria nu o sa elibereze asa ceva. E vorba de un sat unde se cunosc intre ei iar casa este veche. Am mers numai pe cale legală, nu am solicitat nimic din ceea ce nu mi s-a cuvenit. Nu inteleg totusi exprimarea instanței.
Mergeti la un avocat cu hotararea judecatoreasca pe care o aveti si, in functie de decizia si considerentele instantei, sa puteti alege calea potrivita pentru rezolvarea problemei.