avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate alina2222

Activitate alina2222

Buna ziua,

Am primit un mail din partea băncii ca sunt executat silit. In trecut, am fost atenționat de banca ca am o datorie neachitată și ca sunt înregistrat la biroul de credit.
Am încercat sa îmi consult situația pe site ul Biroului de credit, dar am constatat ca sunt înregistrat cu doua numere de telefon care nu îmi aparțin.

Menționez ca sunt cetățean străin, nu am credite despre care sa știu. La cine as putea sa ma adresez?

Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol a incetat c.i.m. ?

Nu a încetat deloc. A fost informat prin telefon ca clientul nu își mai dorește sa muncească cu el. Mai târziu, a primit pe mail o adeverința de la angajator o cerere de demisie, zicându-i ca nu a fost vorba deloc de o concediere, ci de o demisie la cerere.

Pentru moment, nu a semnat nimic pentru ca ce i s a transmis prin telefon verbal, nu are legătura cu ce a primit in scris, pe mail.
Buna ziua!

Prietenul meu a lucrat la o companie, printr-un subcontractor. Compania pentru care lucra a decis sa înceteze colaborarea cu el, de pe o zi pe alta, fără a da un motiv întemeiat. Subcontractorul l-a informat ca trebuie sa înceteze imediat activitatea, fără a sta in preaviz 20 de zile, așa cum era scris in contractul de munca.

Menționez ca i s-a șters accesul la laptop, fără a fi notificat, nu a semnat absolut niciun document. Totul i-a fost transmis prin telefon.

Din aceasta situație, înțeleg ca nu își poate recupera locul de munca, însă cred ca firma este obligată sa ii acorde cele 20 de zile de preaviz, cum zice contractul.

De asemenea, ar avea dreptul la salarii compensatorii?

Ps: nu era in perioada de proba.

Mulțumesc,
Discuție CUPON DE PENSIE
Buna seara! daca am nevoie de cupoanele de pensie din urma si le-am pierdut, exista posibilitatea de a face rost de ele de undeva?
Buna seara!In urma cu o luna am terminat clasa a12-a si as vrea sa stiu daca este posibil sa primesc indemnizatia de somaj,pe langa pensia de urmas,avand in vedere ca in toamna sunt hotarata sa merg mai departe la facultate.Imi va fi sistata pensia de urmas in caz ca voi depunde dosarul la AJOFM?