avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PENSIE DE URMAS+ SOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PENSIE DE URMAS+ SOMAJ

Buna seara!In urma cu o luna am terminat clasa a12-a si as vrea sa stiu daca este posibil sa primesc indemnizatia de somaj,pe langa pensia de urmas,avand in vedere ca in toamna sunt hotarata sa merg mai departe la facultate.Imi va fi sistata pensia de urmas in caz ca voi depunde dosarul la AJOFM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 21 Iunie 2016
Legea 263/2010
Art. 6
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
......
III. persoanele care beneficiaza de drepturi banesti lunare, ce se asigura din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile legii, denumite in continuare someri;
......

Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
.....
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
.....

Prin urmare, din coroborarea prevederilor legale de mai sus reiese ca, ca poate cumula pensia de urmas cu indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas + indemnizatia de somaj Stefan-Petru Stefan-Petru Buna ziua am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.....cumnata mea are 18 ani si a terminat liceul acum a luat si bacul ea beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Somaj si pensie de urmas georgiana1202 georgiana1202 Am nevoie de un raspuns sigur ca sa nu fac o greseala. Beneficiez de o pensie de urmas de 350 lei cu toate ca muncesc cu carte de munca, salriul fiind pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)